Lær at lave pretzels

De fine pretzels, eller saltkringler, bliver typisk solgt fra små boder på gaderne i USA, Tyskland, Italien, Frankrig og Østeuropa. De er gode som en snack til drinks eller sammen med ost og pølse.
Her får du en opskrift, som blot er en af mange bageopskrifter fra bogen: Meyers bageri.

Pretzels
15 stk.

2 dl lunken mælk
1 dl lunkent vand
15 g gær
50 g smør
500 g hvedemel
15 g havsalt
2 spsk. hel kommen

Desuden:
Vand til kogning
1 sammenpisket æg til pensling
Havsalt til drys

Dag 1:
Hæld mælk og vand i en skål, og rør gæren ud heri. Smelt smørret, og kom det i væsken sammen med mel, salt og kommen. Ælt dejen grundigt i skålen i 6-8 minutter, til dejen slipper kanterne.
Lad dejen hæve lunt og tildækket til dobbelt størrelse, ca. 1 times tid.

Slå dejen ned på et melet bord, og rul den ud i 15 lange, tynde pølser á ca. 40 cm. Form dem til kringler, sæt dem på bageplader med bagepapir, dæk dem med et viskestykke, og kom dem i køleskabet til næste dag.

Dag 2:
Bring en stor gryde med vand i kog, og dump kringlerne ned i vandet. Når de kommer op til overfladen efter nogle minutter, tages de op med en hulske. Læg kringlerne tilbage på bagepladen, og pensl dem med sammenpisket æg, og drys dem med havsalt.

Bag kringlerne ved 180° i 15-18 minutter, til de er brune og gennembagte, og afkøl dem på en bagerist.

Tip: Du kan også drysse dine pretzels med spidskommen eller lakridspulver.