Marmelade med pære
Marmelade med pære, fennikel og citron - det skal du bruge:
Opskriften er til ca. ¾ L:
6 pærer, ca. 700 g
Skrællen af 1 citron, usprøjtet
½ dl vand
2 tsk fennikelfrø
250 g sukker
1 spsk citronsaft
Geleringsmiddel, rød melatin
1spsk sukker
Atamon
Se også, hvordan du laver en skøn dessert med pære nedenfor
Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.
Marmelade med pære - sådan gør du:
Skræl pærerne, fjern kernehuset, og skær pærerne i mindre stykker. Skyl citronen, og skær skrællen af med
et juliennejern. Læg pærestykker, citronskræl, vand, fennikelfrø og sukker i en gryde, og pres citronsaft direkte ned i gryden. Varm marmeladen langsomt op, og lad den simre ca. 30 minutter. Mos evt. pærerne let med en gaffel, hvis stykkerne er for store. Bland 1 tsk rød melatin med 1 spsk sukker, og bland det i marmeladen. Lad det koge op 2 minutter. Skold sylteglassene, skyl dem med atamon, og hæld marmeladen på de skyllede glas.