Tilbehør

Marmelade med pære

af Madwork/Inge Skovdal 13.08.2013
Foto: Inge Skovdal/Skovdal & Skovdal Fotografi
En frisk pære er et herligt mellemmåltid. Men prøv også at bruge frugten i din madlavning. Den smager skønt i både det salte og det søde køkken. Her får du en nem og skøn opskrift på marmelade med pære

Marmelade med pære, fennikel og citron - det skal du bruge:
Opskriften er til ca. ¾ L:

6 pærer, ca. 700 g
Skrællen af 1 citron, usprøjtet
½ dl vand
2 tsk fennikelfrø
250 g sukker
1 spsk citronsaft
Geleringsmiddel, rød melatin
1spsk sukker
Atamon

Se også, hvordan du laver en skøn dessert med pære nedenfor

Marmelade med pære - sådan gør du:
Skræl pærerne, fjern kernehuset, og skær pærerne i mindre stykker. Skyl citronen, og skær skrællen af med
et juliennejern. Læg pærestykker, citronskræl, vand, fennikelfrø og sukker i en gryde, og pres citronsaft direkte ned i gryden. Varm marmeladen langsomt op, og lad den simre ca. 30 minutter. Mos evt. pærerne let med en gaffel, hvis stykkerne er for store. Bland 1 tsk rød melatin med 1 spsk sukker, og bland det i marmeladen. Lad det koge op 2 minutter. Skold sylteglassene, skyl dem med atamon, og hæld marmeladen på de skyllede glas.

Se, hvordan du laver en skøn dessert med pære her Prøv også vores opskrift på chutney med pære her Elsker du pærer? Læs mere om pærer her