Rabarbermarmelade - en nem og lækker opskrift!

Det skal du bruge: 
RABARBERMARMELADE
500 g rabarber
250 g sukker
1 dl vand
2 små stykker skal af 1 usprøjtet citron
½ vaniljestang
Evt. 1 tsk atamon
1-2 skoldede glas

Der er højsæson for rabarber, så det er nu, du skal slå til og lave den lækreste rabarbermarmelade, for sæsonen er kort. Der kommer dog en periode igen i sensommeren, hvor den friske, danske rabarber igen kan fås i butikkerne - men i mellemtiden skal rabarberplanten stå i fred og have mulighed for at forny sig - og du kan lave en fortryllende rabarbermarmelade, du kan nyde over sommeren.

Sommersød inspiration: 10 fantastiske opskrifter med rabarber

Lav din egen rabarbermarmelade

Når du laver rabarbermarmelade af den skønne rabarber, så kan du gemme den dejlige smag i rigtig lang tid. Her får du en nem opskrift på rabarbermarmelade, der forvandler den sure råvare til en dejlig sød spise.

Elsker du rabarbermarmelade, så prøv også en hjemmelavet rabarbersaft - få opskriften her!

Sådan Laver du rabarbermarmelade:

  1. Skær rabarberne i mindre stykker, og kom dem i en gryde sammen med sukker, vand og citronskal.
  2. Flæk vaniljestangen, skrab kornene ud, og kom begge dele ned til rabarberne.
  3. Bring gryden i kog, og skru ned for varmen.
  4. Rør rundt i gryden, og lad marmeladen simre et par minutter.
  5. Tag gryden af blusset, og kom eventuelt atamon i marmeladen.
  6. Hæld marmeladen på glasset, og luk det til.

Hvad kan du ellers bruge rabarber til? Få inspiration i galleriet: