Opskrift på rabarbermarmelade
Tilbehør

Rabarbermarmelade - en nem og lækker opskrift!

af Pia Buusman og redaktionen 13.05.2020
Foto: Jes Anders Schønnemann.
Rabarber er en dejlig sommerråvare, som nemt kan laves til den lækreste marmelade. Få opskriften på en skøn rabarbermarmelade her!

RABARBERMARMELADE

  • 500 g rabarber
  • 250 g sukker
  • 1 dl vand
  • 2 små stykker skal af 1 usprøjtet citron
  • ½ vaniljestang
  • Evt. 1 tsk atamon
  • 1-2 skoldede glas

Der er højsæson for rabarber, så det er nu, du skal slå til og lave den lækreste rabarbermarmelade, for sæsonen er kort. Der kommer dog en periode igen i sensommeren, hvor den friske, danske rabarber igen kan fås i butikkerne - men i mellemtiden skal rabarberplanten stå i fred og have mulighed for at forny sig - og du kan lave en fortryllende rabarbermarmelade, du kan nyde over sommeren.

Lav din egen rabarbermarmelade

Når du laver rabarbermarmelade af den skønne rabarber, så kan du gemme den dejlige smag i rigtig lang tid. Her får du en nem opskrift på rabarbermarmelade, der forvandler den sure råvare til en dejlig sød spise.

Sådan laver du rabarbermarmelade:

  1. Skær rabarberne i mindre stykker, og kom dem i en gryde sammen med sukker, vand og citronskal.
  2. Flæk vaniljestangen, skrab kornene ud, og kom begge dele ned til rabarberne.
  3. Bring gryden i kog, og skru ned for varmen.
  4. Rør rundt i gryden, og lad marmeladen simre et par minutter.
  5. Tag gryden af blusset, og kom eventuelt atamon i marmeladen.
  6. Hæld marmeladen på glasset, og luk det til.