Tilbehør
Tilbehør
Spinatpakker med feta
Filodej egner sig glimrende som svøb til madretter, hvor man gerne vil holde på saft og kraft. I denne opskrift gemmer den på frisk spinat og fuldfed feta!
af Camilla Zarah Lawes
13.05.2015
Foto: Columbus Leth
Disse små sprøde pakker med cremet fyld er skønne som en fyldig vegetarret med et godt brød til, men kan også nydes som tilbehør til kød.
Læs også: Sommertærte med spinat og pinjekerner
Spinatpakker med feta
(4 personer)
Det skal du bruge til spinatpakker med feta:
Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.
- 4 ark filodej
- 25 g smeltet smør
- 200 g feta
- 50 g ristede pinjekerner
- 500 g spinat, skyllet og nippet
- 20 g smør
- Havsalt og friskkværnet peber
Raita:
- 2 dl græsk yoghurt 10 %
- 2 tsk spidskommen
- 1 knust fed hvidløg
- ½ agurk, skåret i små fine terninger
- 2 tomater, skåret i terninger uden kerner
FÅ FLERE OPSKRIFTER MED SÆSONENS RÅVARER HER!
Sådan laver du spinatpakker med feta:
- Læg de 4 ark filodej på bordet, og pensl med smør. Smuldr fetaosten midt på de 4 stykker filodej, og drys med pinjekerner.
- Sauter spinaten i smeltet smør i en sauterepande, krydr med salt og peber. Fordel spinaten over osten. Rul sammen, sørg for at folde siderne ind, så de lukkes om fyldet.
- Pensl kanterne med smeltet smør, og tryk dem sammen, så de forsegles.
- Bag rullerne midt i en 200˚ varm ovn i 12-15 minutter, til de er lysebrune og sprøde. Rør ingredienserne til raita sammen. Server filopakkerne med raita til.
Læs også: Sund chokoladekage