Tilbehør

Spiselige blomster - lækre opskrifter med et festligt touch

Hvis du er træt af at spise sunde salater, så pynt dem med spiselige blomster, der pirrer sanserne og får dig til at spise mere af det sunde.
af Line Hvid. Opskrift og 24.07.2013 styling: Pia Buusmann. Foto: Jes Buusmann

Hvis du er træt af at spise sunde salater, så pynt dem med spiselige blomster, der pirrer sanserne og får dig til at spise mere af det sunde.

Det er ikke raketvidenskab, at du skal indtage færre kalorier, end du forbrænder, hvis du vil tabe dig. Sommeren er et oplagt tidspunkt, fordi du kan få masser af friske, sunde salater, grøntsager og krydderurter, men alligevel kan det være svært for mange at få spist salat hver dag. Redaktionschef på magasinet ISABELLAS, Anita Banner, har dog et trick, der måske kan hjælpe:
− Der er en grund til, at nogen kalder salat for kaninfoder. Selvom smagen er god, kan den blive kedelig i længden. Det får os til at hælde masser af dressing på, men det er jo ikke ligefrem slankende. I stedet plejer jeg at pynte salaten med spiselige blomster, der tager sig godt ud og pirrer mine sanser. Når salaten præsenterer sig flot, får jeg simpelthen lyst til at spise mere af den, siger Anita Banner.

Det er ikke lige meget, hvilke blomster du bruger i madlavningen. Nogle blomster, såsom tulipaner, er giftige for mennesker at indtage, mens andre, såsom roser, lavendler, violer og stedmoderblomster, er helt ufarlige. Dog skal du være opmærksom på, at blomster fra supermarkedet oftest er sprøjtede med plantegift.
- Spis kun blomster fra din egen have eller fra steder, hvor du ved, der ikke er sprøjtet med plantegift. Og husk også, at blomster, der gror i grøftekanten, heller ikke er særlig velegnede til at drysse på salaten på grund af bilernes udstødning, slutter Anita Banner.