Tilbehør

Syltede grøntsager

Giv grøntsagsresterne nyt liv og lækker smag ved at sylte dem. Syltede grøntsager fungerer perfekt i alt fra salater til topping på mader, og så er det en nem måde at undgå madspild.
af Redaktionen 9.02.2021 Stylist: Marie Melchior. Foto: Jakob Helbig.
Opskrift på syltede grøntsager

Syltede grøntsager

  • 500 g sukker
  • ½ l eddike
  • 150 g havsalt
  • 1 spsk. fennikelfrø
  • 1 spsk. sennepsfrø
  • 2 spsk. peberkorn
  • 3-4 laurbærblade
  • 1 kg blandede grøntsager, fx gulerødder, blomkål, bladselleri, broccoli, squash

Sådan sylter du grøntsager:

  • Kom alle ingredienser til lagen i en gryde, og bring blandingen i kog.

  • Lad lagen koge, til sukkeret er opløst, og køl den helt ned.

  • Rengør grøntsagerne, og skær dem i mindre stykker.

  • Blanchér dem i en gryde med kogende vand i 2 minutter.

  • Afkøl herefter grøntsagerne under rindende koldt vand.

  • Læg de kolde grøntsager i rene syltetøjsglas, hæld den kolde lage over, og luk glassene til.

  • Opbevar grøntsagerne koldt og mørkt – gerne i køleskab.

  • Servér de marinerede grøntsager som tilbehør til al slags kød og fisk.