Syltede grøntsager

Det skal du bruge: 
Syltede grøntsager
500 g sukker
½ l eddike
150 g havsalt
1 spsk. fennikelfrø
1 spsk. sennepsfrø
2 spsk. peberkorn
3-4 laurbærblade
1 kg blandede grøntsager, fx gulerødder, blomkål, bladselleri, broccoli, squash

Sådan sylter du grøntsager:

  • Kom alle ingredienser til lagen i en gryde, og bring blandingen i kog.

  • Lad lagen koge, til sukkeret er opløst, og køl den helt ned.

  • Rengør grøntsagerne, og skær dem i mindre stykker.

  • Blanchér dem i en gryde med kogende vand i 2 minutter.

  • Afkøl herefter grøntsagerne under rindende koldt vand.

  • Læg de kolde grøntsager i rene syltetøjsglas, hæld den kolde lage over, og luk glassene til.

  • Opbevar grøntsagerne koldt og mørkt – gerne i køleskab.

  • Servér de marinerede grøntsager som tilbehør til al slags kød og fisk.