Det skal du bruge:
Syltede grøntsager
500 g sukker
½ l eddike
150 g havsalt
1 spsk. fennikelfrø
1 spsk. sennepsfrø
2 spsk. peberkorn
3-4 laurbærblade
1 kg blandede grøntsager, fx gulerødder, blomkål, bladselleri, broccoli, squash
Sådan sylter du grøntsager:
-
Kom alle ingredienser til lagen i en gryde, og bring blandingen i kog.
-
Lad lagen koge, til sukkeret er opløst, og køl den helt ned.
-
Rengør grøntsagerne, og skær dem i mindre stykker.
-
Blanchér dem i en gryde med kogende vand i 2 minutter.
-
Afkøl herefter grøntsagerne under rindende koldt vand.
-
Læg de kolde grøntsager i rene syltetøjsglas, hæld den kolde lage over, og luk glassene til.
-
Opbevar grøntsagerne koldt og mørkt – gerne i køleskab.
-
Servér de marinerede grøntsager som tilbehør til al slags kød og fisk.