Driv vintergrene frem allerede nu

Det lyder næsten for godt til at være sandt, men allerede nu kan du faktisk begynde at drive blomster frem på dine vintergrene fra haven. Resultatet kan dog være usikkert så tidligt på året, så husk at plukke rigeligt med grene, da nogle af dem kun sætter få blade og blomster. Vær desuden opmærksom på, at jo tidligere på året grenene drives, jo længere tid tager det at drive dem frem.

Når det så er sagt, så bør det bestemt ikke være en forhindring for at gå i gang allerede nu! Resultatet er skønt, og i galleriet nederst i artiklen kan du se vores idéer til at pynte op med de smukke grene.

På artiklens billede kan du se smukke forsytia i fuldt flor.

Se også: Driv smukke løgvækster frem

 

Vores bedste tips til at drive vintergrene:

  • Giv grenene et skråsnit med en havesaks, og stil dem i vaser eller glas med koldt vand.
  • Ved tidlig drivning skal grene ikke stå for varmt og tørt, mens de vækkes til live. Først når du kan se, at knopperne begynder at svulme, skal de stilles lunt og lyst.
  • Placér glassene i en solrig vindueskarm − gerne over en radiator.
  • Skift vandet ofte, gerne flere gange om ugen.
  • Når der er kommet blomster og blade på grenene, skal du huske at fjerne de nederste, så der ikke er nogen under vand. Eller rådner grenene hurtigt.

Få flere tips her: Sådan driver du havens grene
 

De bedste grene at drive frem nu:

De grene, som egner sig bedst til drivning, er dem, som naturligt springer tidligt ud, fx forsytia, kirsebærkornel, hassel, pil, birk og stenfrugter som kirsebær, mirabel, fersken, slåen og mandel. Grene fra bøg, eg, ask, pære, æble og syren kan ikke drives om vinteren.

Få inspiration til at pynte flot op med vintergrene i galleriet:


 

Inspiration til vinterhaven: Charmerende foderbræt til fugle