Stedsans på ØsterGro - en grøn perle i København

Hver torsdag til lørdag aften i løbet af sommeren har to gange 24 forventningsfulde gæster fået en helt særlig madoplevelse højt oppe på toppen af et tag på Østerbro i København. Her ligger ØsterGRO, Danmarks første taglandbrug. Og midt i det ligger drivhusrestauranten Stedsans, som Flemming Schiøtt Hansen og hans hustru Mette Helbæk står bag.

Læs også: Iste med frossen vandmelon

Stedsans på ØsterGRO

Første hold gæster kommer klokken 17.30 og næste klokken 20.15 for at få aftenens seksrettersmenu, der altid er en overraskelse. Gæsterne tager plads omkring et langbord i taglandbrugets drivhus blandt spirende planter og med udsigt til stjernerne. Her får de serveret den lækreste mad lavet af friskhøstet grønt og kød fra dyr, der har levet gode liv. Råvarerne kommer fra biodynamiske og økologiske landmænd i Vestsjælland, og urter fra ØsterGRO indgår også i flere retter.

FÅ MERE MADINSPIRATION MED ISABELLAS! 

– Grundlæggende handler alt, hvad vi laver her, om at tilføre så meget energi til oplevelsen som muligt. Grøntsagerne har ikke udåndet, når vi får dem ind i køkkenet. De er stadig nærmest levende, og dermed kan noget af den kraft, de har fra jorden, overføres til måltidet. For mig er de bedste råvarer ikke hummer, kaviar og trøfler, men dyr og planter, som er avlet ordentligt. De smager tusind gange bedre end en almindelig supermarkedsgrøntsag, og det ved man, når man først har oplevet forskellen. Det er hele essensen i vores restaurant, at tingene er lavet på en god måde og kommer fra leverandører, vi kender og stoler på. Kvalitet, livsglæde og bæredygtighed er de vigtigste principper for os, og det virker, som om den positive energi smitter af på vores gæster, siger Flemming Schiøtt Hansen, som sammen med kokken Pernille står bag gryderne i det lillebitte udekøkken bag drivhuset i ØsterGRO.

4 opskrifter fra Stedsans på ØsterGRO

Menuen er udviklet af Mette Helbæk, som er madskribent og kogebogsforfatter. Her deler hun nogle af Stedsans’ sommeropskrifter med ISABELLAS læsere. Alle opskrifter er til fire personer. Prøv f.eks. opskriften på:

- Tatar med radiser og brændenældemayonnaise

- Okseskank med tomater og havesalat

- Letsyltede agurker gedeost og frøknækbrød

Grov mos på nye kartofler med parmesan

Stedsans på ØsterGRO er åben frem til slutningen af august. Prisen for en seks-rettersmenu er 325 kr.