Æble-gulerodsmuffins med kanel

Æble-gulerodsmuffins med kanel

Undgå at smide overskydende grøntsags- og frugtresterne ud, når du har lavet friskpresset juice. Tryl i stedet den friske pulp om til lækre, svampede muffins - fx disse med æble, gulerod og kanel.

Mandag, 30. april 2018 - 15:04 - af Camilla Zarah Lawes. Foto: John Bendtsen.

Der ér bare noget tilfredsstillende over at udnytte så meget så muligt fra de råvarer, man bruger i køkkenet - og glæden bliver ekstra stor, når resultatet kan blive lækre muffins! I denne opskrift på æble-gulerodsmuffins med ingefær og kanel, har vi brugt den overskydende pulp fra hjemmelavet juice med gulerødder og æbler - men i princippet kan du prøve dig frem med diverse frugter og grøntsager, du foretrækker at lave friskpresset juice med.

Mangler du en lækker opskrift på friskpresset juice? Prøv denne med gulerod og æble!

Det skal du bruge til æble-gulerodsmuffins med ingefær og kanel:

Ca. 12 stk

  • 125 g puddersukker
  • 1 dl rapsolie
  • 2 æg
  • 3 dl pulp fra juicen 
  • 200 g hvedemel
  • 1 tsk. bagepulver
  • 1 tsk. kanel
  • ¼ tsk. salt
  • 100 g tørrede tranebær
  • Lidt olie
  • Ca. 1 dl havregryn 

Se også: Den lækreste æblesaft

Sådan gør du:

  1. Tænd ovnen på 200°.
  2. Pisk sukker med olie med en gaffel. Tilsæt æggene 1 ad gangen, og pisk til en lys og cremet masse.
  3. Vend pulpen i.
  4. Sigt hvedemel, bagepulver, kanel og salt sammen, og vend det i dejen sammen med tranebær.
  5. Smør 12 muffinforme med olie (vi har brugt minirugbrødsforme af bambus), og fordel dejen heri.
  6. Drys med havregryn, og bag muffinsene i ovnen i 12-15 minutter. 

Måske du også vil kunne lide: Citronfromage - den bedste opskrift

Læs også: