Palæobrød med frø og kerner

Palæobrød med frø og kerner

Vi har skiftet melet ud med nødder, kerner og frø, som alle fodrer kroppen med sunde fedtstoffer og smager dejligt! Nyd et stykke palæobrød nybagt med smør og ost eller som en klapsammen i madpakken. Vi giver dig opskriften!

Onsdag, 21. februar 2018 - 13:57 - af Mari Harjula og Timm Vladimir. Foto: Kirsi-Marja Savola og Columbus Leth.

Et godt brød med masser af kerner og frø. Kan du ikke tåle gluten, er brødet et godt alternativ, da det er nemt at have med på farten, så snart det er bagt. Du kan også spise det som tilbehør til en salat eller i stedet for det klassiske morgenbrød.  

Se også: Alternativ til palæobrød: Energibrød med nødder og hørfrø

Det skal du bruge til palæobrød:

Ca. 10 små stykker
  • 3 æg
  • ½ dl sesamfrø
  • ½ dl græskarkerner
  • ½ dl solsikkekerner
  • ½ dl pinjekerner
  • ½ dl hørfrø
  • 2 spsk. chia-frø
  • 1 dl havregryn
  • 2 spsk. kartoffelmel
  • 4-6 tørrede figner
  • 2-3 spsk. tørret appelsinskal og/eller tranebær
  • 1 spsk. frisk rosmarin
  • ¼ tsk. salt

Prøv også: Groft landbrød med kerner

Sådan laver du palæobrød:

  1. Pisk æggene sammen. Tilsæt alle de tørre ingredienser.
  2. Hak fignerne, riv appelsinskalen, og hak rosmarinen fint.
  3. Tilsæt figner, appelsinskal/tranebær, rosmarin og salt, og bland godt.
  4. Bred dejen ud på en plade med bagepapir, og bag brødet i ovnen ved 175° i ca. 25 minutter. Lad det afkøle, og skær det i mindre stykker.

Læs også: Økologisk gartneri med hjerte og sjæl

Læs mere om:

Læs også:

Fladbrød med fuldkerner
Groft landbrød med kerner