Hjemmelavet hindbærbrus med ribs og ingefær

Hjemmelavet hindbærbrus med ribs og ingefær

Hindbær har en sødlig smag og en skarp og syrlig undertone, som gør den perfekt til saft. Se her, hvordan du laver den gode klassiker i en endnu bedre hjemmelavet variant!

Onsdag d. 29. maj 2013 - af Anita Banner og Susie Helsing Nielsen. Opskrifter: Marie Melchior og Helle Brønnum Carlsen. Foto: Niels Jensen, Colourbox, Betina Hastoft og Wichmann+bendtsen photography

Hjemmelavet hindbærbrus er den perfekte afkøling i sommervarmen, og bringer glade barndomsminder frem til den gode sodavandsklassiker, der farvede tungen rød og smagte sødt og sommerligt.

Men en skøn hindbærbrus behøver ikke kun at høre barndommen til! Vi har prøvet kræfter med den læskende sommerfavorit i en hjemmelavet variant - tro det eller ej: resultatet er endnu bedre, end vi husker den originale. Prøv opskriften på hindbærbrus af røde ribs, sommerhindbær og ingefær her.

Vild med hindbær? Prøv også medaljer med hindbær-creme

Det skal du bruge til hjemmelavet hindbærbrus med ribs og ingefær:

6 personer

  • 500 g ribs
  • 100 g sukker
  • Ca. 2 cm frisk ingefær
  • 250 g hindbær
  • 15 friske mynteblade
  • 5 dl mineralvand
  • Isterninger

Sådan gør du: 

  1. Nip ribsene, og læg dem i en gryde med 1 dl vand, sukker og skrællet ingefær. Bring blandingen i kog, og lad den koge i 5-6 minutter, til sukkeret er helt opløst.
  2. Tag gryden fra varmen, og tilsæt hindbær og mynteblade. Lad det afkøle helt.
  3. Hæld den afkølede saft gennem en si og derefter ned i en kande. Mos evt. de hele bær lidt med en træspatel for at få al væde med.
  4. Bland saften med mineralvand i forholdet 1:3, og server straks med isterninger.

Læs også: 10 lækre opskrifter med hindbær

TIP: Mineralvandet kan erstattes med champagne eller mousserende vin, hvis din hindbærbrus skal gøres ekstra festlig!

Læs mere om:

Læs også: