Aftensmad

Græskarsuppe med et asiatisk tvist

Efteråret er over os, og derfor er det dejligt med mad, der varmer og indeholder masser af vitaminer. Her får du en skøn opskrift på græskarsuppe med ristede kerner.
af Mai Knauer 28.10.2013 Foto: Maria Nørregaard
græskarsuppe

Græskarsuppe er skøn her i efteråret, og denne version med chili, hvidløg og koriander giver med garanti varmen.

Det skal du bruge til græskarsuppe:

1 stort butternutgræskar (kaldes også butternut-squash)
2 store søde kartofter
1 mellemstor rød chili uden kerner
2 fed hvidløg, pillede og hakkede
Lidt olivenolie
Lidt salt og peber
5 dl god hønsebouillon
1 bundt koriander, hakket
1 dåse kokosmælk
Pynt til græskarsuppe: Græskarkerner og frisk koriander

Mad & Bolig giver dig en lækker opskrift på "Græskar-kartoffelfoccacia med timian og havsalt"

Sådan laver du græskarsuppe:

Udhul græskaret, fjern skallen og skær græskarkødet i mindre stykker. Gem kernerne til senere. Skræl de søde kartofler, og skær dem i grove stykker.

Hak chilien og kasser chilikernerne.

Pak græskar og kartofler ind i et stort stykke stanniol sammen med hvidløg og chili. Fordel lidt olie over. Bag pakken i en forvarmet ovn ved 200° i ca. 30 minutter.

Kom grøntsagerne til din græskarsuppe i en blender sammen med salt, peber og hønsebouillon. Blend det hele sammen til en puré Hæld pureen tilbage i gryden, tilsæt kokosmælk og koriander, og lad din græskarsuppe småkoge, til den er gennemvarmet.

Hvis din græskarsuppe er for tyk, kan du tilsætte lidt vand. Rist kernerne fra græskarret på en varm pande.

Server den dampende varme græskarsuppe med de ristede græskarkerner på toppen og evt. mere koriander til. Du kan servere græskarsuppen som forret eller som hovedret sammen med groft brød.

Vild med græskarsuppe læs også: 5 lækre opskrifter med græskar!