Grillspyd med hjemmelavede marinader

Mad på grillen dufter af sommer. Her serverer vi opskriften på forskellige grillspyd med hjemmelavede marinader, der gør hele smagsforskellen!

Torsdag, 25. april 2019 - 10:23 - Opskrift og foto: Inge Skovdal, skovdalnordic.com.

Der er noget ganske særligt ved at mødes om grillen med venner og familie en lun dag. Grillspyd er nemme at lave, og så kan resten af familien med garanti også lide dem.

En god salat til dine grillspyd: Spinatsalat med feta

Det skal du bruge til grillspyd med hjemmelavede marinader:

(6 pers.)

Grillspyd med svinekød og chorizo:
Marinade:
  • 1 fed hvidløg
  • 1 usprøjtet citron
  • 1 lille håndfuld persille
  • ½ dl olivenolie
Spyd:
  • 500 g svinemørbrad
  • 150 g chorizopølse
Grillspyd med asiatisk kylling
Marinade:
  • 1 usprøjtet limefrugt
  • 3 spsk. peanutbutter
  • 1 dl soja
  • 1 tsk. knust ingefær (fås i glas i supermarkedet)
Spyd:
  • 600 g kyllingefilet
 
Den dejligste drink: Pink gin med grape

Sådan gør du:

  1. Marinade til svinekød: Pres 1 fed hvidløg, riv skallen af citronen, og hak persillen fint. Bland ingredienserne sammen med olivenolien.
  2. Spyd med svinekød: Skær svinekødet i mundrette stykker, og læg det i marinaden. Lad det marinere i minimum 2 timer og gerne til dagen efter. Skær chorizopølsen i mindre stykker. Sæt skiftevis det marinerede kød og chorizopølse på 6 grillspyd. Grill kødet et par minutter på hver side.
  3. Marinade til kylling: Riv skallen af limefrugten, og bland den med peanutbutter, soja og ingefær. 
  4. Spyd med kylling: Skær kyllingen i mundrette stykker, og læg dem i marinaden i 1 time. Sæt kødet på 6 spyd, og grill dem et par minutter på hver side.