Grøntsagstærte med rygeostecreme

En lækker grøntsagstærte holder altid – og du kan selv variere, hvilke grøntsager du vil fylde din tærte med, men her får du en opskrift med radiser, bønner og gulerødder.

Tirsdag d. 25. februar 2014 - af Louisa Lorang / Foto: Anders Schønnemann

Miks nye sprøde grøntsager i denne tærte, og lav en mager creme med rygeost til at komme ovenpå - perfekt kombination til en let aftenmad. Grøntsagstærten smager også lækkert som tilbehør til kød eller fisk, og den kan nydes både kold og lun.

Er du mere til søde tærter? Få opskriften på tærte med blåbær, chokolade og vaniljeskyr!

Antal personer: 4-6

Dej:
85 g koldt smør
65 g fint speltmel
75 g grahamsspeltmel
1 nip salt
1 æggeblomme
1-2 spsk. koldt vand
en aflang tærteform

Fyld:
ca. 20 g friske grønne bønner
8-10 rensede radiser
125 g nye små gulerødder
1 bundt forårsløg
3 æg
170 g fynsk rygeost 10 % (170 g)
1 dl mælk
salt og friskkværnet peber
1 bundt purløg

Sådan gør du:
1. Dej: Hak det kolde smør sammen med de 2 slags speltmel og salt, til du får en grynet masse, der nærmest ligner grov rasp. Saml hurtigt dejen med æggeblommen og koldt vand. Læg den evt. koldt i en ½ time.

2. Rul dejen ud og læg den i en smurt tærteform. Skær kanterne til.

3. Nip bønnerne. Rens radiser, gulerødder og forårsløg. Bring en gryde med letsaltet vand i kog, og lad bønner, gulerødder og forårsløg koge i 2-3 minutter. Overhæld dem med koldt vand, og lad dem dryppe godt af.

4. Skær bønnerne i 3 cm lange stykker, og fordel dem i tærten.

5. Pisk æg, rygeost og mælk sammen, og krydr med salt og peber. Vend hakket purløg i æggemassen, og hæld den over bønnerne.

6. Læg et fint mønster af halve gulerødder, forårsløg og radiser.

7. Bag tærten på næstnederste rille i en 190° varm ovn i ca. 40 minutter.

Er du vild med grøntsagstærter? Prøv tærte med rødbede, gedeostcreme og jordskokkechips

Læs mere om:

Læs også:

Grønstsagstærte er et let aftensmåltid, som kan varieres alt efter, hvilke grøntsager du har i køleskabet.