Når hverdagen ruller, er det rart at have et par retter i ærmet, der ikke kræver, at du skal stå i køkkenet hele eftermiddagen. Derfor har vi tryllet 5 simple opskrifter frem, som giver dig mere tid med familien. Servér brændvarm cannelloni med frisk mozzarella, eller find flere opskrifter i galleriet nederst.
Læs også: 5 tips til en grønnere hverdag
Det skal du bruge til cannelloni med mozzarella:
4 personer
- 350 friske lasagneplader
- 400 g frisk mozzarella
- 200 g feta
- 2 dåser flåede tomater
- 1 potte basilikum
- Lidt smør eller olie
Prøv også: Madspild: Brug resterne i køleskabet
Sådan gør du:
- Tænd ovnen på 180°.
- Rul lasagnepladerne ud, og skær dem i ca. 12 kvadrater.
- Riv mozzarellaen i mindre stykker, og del fetaen i 12 skiver.
- Del de flåede tomater på langs. Gem tomatsaucen. Fordel 2/3 af mozzarellaen samt feta, tomater og lidt basilikum på midten af hver lasagneplade, og rul dem til rør.
- Smør 1 stort eller 2 små ovnfaste fade med smør eller olie. Læg cannellonirørene i. Dryp tomatsaucen over, og drys med resten af mozzarellaen.
- Bag cannellonierne i ovnen i ca. 15 minutter.
TIP. Vil du have mere fyld i cannellonierne, kan du tilsætte fersk laks, som ikke kræver lang tid i ovnen.
Find flere nemme hverdagsretter i galleriet nedenfor:
5 nemme hverdags-retter


Det skal du bruge til grillspyd:
600 g svinekoteletter (ca....
Det skal du bruge til grillspyd:
- 600 g svinekoteletter (ca. 4 store)
- 4 små rødløg
- 2 store gulerødder
- 1 squash
- 2 usprøjtede citroner
- Salt og peber
Tilbehør:
- 4 majskolber
Sådan gør du:
- Skær svinekoteletterne i store stykker.
- Pil rødløgene, skær dem i kvarter og halvér dem.
- Skræl gulerødderne, og skræl dem i lange skiver eller brug et mandolinjern. Skær squashen i skiver.
- Sæt kød og grøntsager skiftevis på metalspyd, og riv lidt citronskal over. Krydr med salt og peber. Halvér citronerne.
- Grill spyddene og de halve citroner i ca. 5 minutter.
- Grill evt. 4 majskolber sammen med spyddene.
- Dryp spyddene med saften fra de grillede citroner, og servér.


Det skal du bruge til frittata:
50 g smør
10 æg
Salt og peber
250 g brie
1 potte purløg
Evt....
Det skal du bruge til frittata:
- 50 g smør
- 10 æg
- Salt og peber
- 250 g brie
- 1 potte purløg
- Evt. 300 g cherrytomater
Sådan gør du:
- Tænd ovnen på 180°.
- Smelt smørret ved lav varme i en stor pande, der kan tåle at komme i ovnen.
- Pisk æg sammen med salt og peber. Hæld æggene i panden.
- Skær brien i skiver, og placér dem rundt i panden.
- Pluk purløgene, og læg dem forsigtigt tæt i en cirkel som et ur.
- Lad panden stå ca. 5 minutter på komfuret, og sæt den så i ovnen i ca. 20 minutter.
- Servér evt. med friske cherrytomater skåret i skiver.


Det skal du bruge til pasta med tun:
250 g fuldkornspasta
2 spsk....
Det skal du bruge til pasta med tun:
- 250 g fuldkornspasta
- 2 spsk. olivenolie
- 3 fed hvidløg
- 8 modne tomater
- Salt og friskkværnet peber
- 1 bundt frisk basilikum
- 2 dåser god tun
- Pinjekerner
- 30 g parmesan
- 1 godt brød
Sådan gør du:
- Kog pastaen som anvist på pakken.
- Varm en gryde op med olivenolie.
- Pil og hak hvidløgene, og rist dem i olien. Skær tomaterne i grove stykker, kom dem i gryden, og rør godt rundt, så tomaterne moses ud. Varm igennem, og smag til med salt og peber.
- Vend den kogte, afdryppede pasta ned i saucen.
- Hak basilikummen groft, og vend halvdelen i tomatsaucen.
- Anret pastaen i dybe tallerkener, og top med tun.
- Rist pinjekerner let, og drys over sammen med resten af den hakkede basilikum og store flager af parmesan. Krydr med peber fra kværn. Servér med et godt brød til.


Det skal du bruge til din tagliatelle:
400 g tagliatelle (båndpasta)
Evt. 1 spsk. olie
1 skalotteløg
2 fed hvidløg
4 spsk....
Det skal du bruge til din tagliatelle:
- 400 g tagliatelle (båndpasta)
- Evt. 1 spsk. olie
- 1 skalotteløg
- 2 fed hvidløg
- 4 spsk. olivenolie
- 2 dl hvidvin
- 1 kg rensede hjertemuslinger
- ½ kg små tomater
- Salt og friskkværnet peber
- 1 bundt frisk basilikum
- Groft brød
Sådan gør du:
- Kog pastaen efter anvisningen på pakken – gerne med 1 spsk. olie i kogevandet.
- Hæld vandet fra, og hold pastaen varm.
- Pil og hak skalotteløg og hvidløg fint, og svits dem i olivenolie i en gryde, til de er let gyldne. Tilsæt hvidvin, og lad det koge op. Tilsæt hjertemuslingerne, og kog dem under låg i 5 minutter.
- Tag låget af, og kassér de muslinger, som ikke har åbnet sig.
- Skyl tomaterne, skær dem i kvarter, og vend dem med muslingerne i gryden.
- Krydr med salt og peber.
- Servér pastaen i dybe skåle sammen med hjertemuslingerne, og top med frisk basilikum.
- Servér med groft brød til.
Tip Du kan sagtens bruge blåmuslinger i stedet.