Aftensmad

Cremet broccolisuppe med parmesan

Nyd en cremet, grøn suppe, der tanker dig op på både vitaminer og velvære. Med sprød topping og lunt brød vil retten med garanti vække begejstring om middagsbordet!
af Ditte Ingemann. 17.10.2023 Foto: Lene Samsø.
4 personer

Ingredienser

  • 100 g usaltede cashewnødder
  • 1 løg
  • 3 fed hvidløg
  • 3 stilke bladselleri
  • 2 spsk. olivenolie
  • Salt og peber
  • 250 g kartofler
  • 300 g broccoli
  • 7 dl grøntsagsfond
  • 1 citron
  • 25 g parmesan

Topping

  • 4 spsk. boghvedekerner
  • 1 spsk. olivenolie
  • 0,5 bundt frisk dild

Sådan laver du broccolisuppe

  1. Hæld cashewnødderne i en skål, og hæld koldt vand over. Stil dem til side.
  2. Pil og hak løg, hvidløg og bladselleri fint, og svits det i en stor gryde med olivenolie i et par minutter. Krydr med salt og peber.
  3. Skræl og skær kartoflerne i mindre tern, og hæld dem i gryden. Svits i 3-4 minutter, eller indtil løg og kartofler har taget lidt farve.
  4. Skyl broccoli, og del den i små buketter. Hæld broccoli og grøntsagsfond i gryden, og lad det simre under låg, indtil kartoflerne er møre. Det tager ca. 15 minutter.
  5. Pres citronen, og riv parmesanen på et rivejern.
  6. Hæld suppe, citronsaft, parmesan, udblødte cashewnødder, salt og peber i en blender, og blend godt i 2-3 minutter. Smag til med salt og peber. Tilsæt evt. mere væske.
  7. Hæld suppen tilbage i gryden, og varm den igennem inden servering.

Topping

  1. Rist boghvedekernerne på en pande med olie i 3-4 minutter.
  2. Portionsanret suppen, og top med sprød boghvede og frisk dild. Servér.