Kød og fjerkræ

Braiseret lammeskank

Få opskriften på braiseret lammeskank serveret med løg og rodfrugter.
af Pernille Rasmussen / Foto: Jacob Termansen 20.10.2009
lammeskank

Braiseret lammeskank

(4 personer)

  • 4 lammeskanke m. ben a 300-400 g
  • 800 g løg og rodfrugter
  • 1 fl. vin (rød eller hvid)
  • lidt smør
  • salt og peber

Skræl løgene og skyl rodfrugterne. Skær begge dele i grove stykker. Rens lammeskankene og puds dem af ved benene, så overflødigt fedt og sener fjernes.
Fordel løg og rodfrugter i en bradepande og læg lammeskankene ovenpå og hæld vinen ved.
Drys med salt og peber og braiser dem i ovnen ved 165°, til de er møre. Ca. 1½ time i alt.
Skankene kan også tilberedes oven på løg og rodfrugter i en gryde under låg. Regn også her med 1-1½ time i alt. Men hold i begge tilfælde øje med skankene undervejs.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

PERNILLE RASMUSSEN
er 32 år og født i Silkeborg.
Uddannet kok i 1998 i Skagen. Har arbejdet i Rom, Sydafrika og i Spanien på den tostjernede Michelin-restaurant Tristan i Palma di Mallorca - samt hos Hans Bech Thomsen på Henne Kirkeby Kro.
I 2002 startede og drev Pernille Rasmussen den meget roste restaurant 'Prinsessen og Hendes Krigere' i Herning. Har siden 2006 stået i spidsen for Kongenshus Kro og Hotel.
Kongenshus Kro og Hotel er i år nomineret af den Danske Spiseguide til årets bedste spise- og bosted 2009.
Desuden er Pernille Rasmussen nomineret til årets iværksætterpris af Viborg-egnens Erhvervsråd og til prisen som 'Fun Fearless Female & Iværksætter 2009' af magasinet Cosmopolitan.
Køkkenet er 100 procent årstidsbestemt, og Pernille Rasmussen foretrækker at benytte så lokale råvarer som overhovedet muligt.

Efter tilberedningen hældes væden fra bradepanden og sigtes op i en gryde. Smag den til med salt og peber og evt. smør og krydderier, mens den koger lidt ind.
Server skankene med løg og rodfrugter portionsvis eller i et stort fad og server saucen som tilbehør.

Tips
Lammeskanke kan købes eller bestilles hos alle velassorterede slagtere.
Tilbehør til skankene kan variere efter årstiden. Men om efteråret serverer Pernille dem med grillede rodfrugter og efterårsbær.

SE OGSÅ: Få inspiration til dit påskebord her!

Kongenshus Kro og Hotel
Vestre Skivevej 142, Daugbjerg
8800 Viborg
Tlf. 97 54 81 25
www.kongenshushotel.dk