Dumplings: Lækre asiatiske småretter

Antal: 
4 personer
Det skal du bruge: 
Dumplings
20 g ingefær
100 g tigerrejer uden skal
200 g hakket svine- eller kyllingekød
2 spsk. sojasauce
1 tsk. sesamolie, kinesisk
1-2 knivspids hvid peber
1 pakke dumplingplader (wontondej)
Tilbehør
200 g bokchoy eller kinakål
4 stængler kinesisk purløg eller almindelig purløg
Sojasauce
Sesamolie

Hvis du har rejst i Østen, er du helt sikkert også stødt på dumplings - de små lækre pakker med indbydende fyld. Dumplings er en asiatisk ret, der minder lidt om forårsruller. Dumplings kan nydes som let hovedret, men egner sig også fint sammen med ris eller i en suppe som garniture.

Læs også: Grillet tunbøf med nudelsalat!

For at få de perfekte dumplings, skal du dampe dine dumplings. Det mest almindelige er at bruge en dampkurv eller en steamer af bambus til det formål. Bambuskurvene findes i forskellige størrelser og anbringes tillukkede over en wokgryde fyldt med vand. Her vil den opstigende damp trænge igennem kurven, uden at vandet kommer i berøring med grøntsagerne eller kødet, og du får de perfekte bløde dumplings.

Alternativt kan dumplings også steges på panden eller i en frituregryde.

Læs også: Grillspyd med svinemørbrad, citrongræs, sesam og nudelsalat!

Skaf de nødvendige ingredienser hos en asiatisk købmand, og fremstil dine egne dumplings hjemme ved køkkenbordet. Dumplings kan laves i utallige variationer, så du kan lave præcis de dumplings, du ønsker. Her får du Carsten Kysters lækre opskrift på dumplings med gris, tigerrejer og ingefær.

DUMPLINGS - SÅDAN GØR DU 

Skræl og snit ingefær i strimler, og hak den fint. Hak også rejerne fint. 

Skræl og snit ingefær i strimler, og hak den fint. Hak også rejerne fint. 

Bland det hakkede kød med ingefær, rejer, soja, kinesisk sesamolie og hvid peber. 

Bland det hakkede kød med ingefær, rejer, soja, kinesisk sesamolie og hvid peber. 

Læg dumplingpladerne ud på et skærebræt, og kom 1 stor teskefuld fars i midten af hver plade. Pensl med lidt vand omkring fyldet. Fortsæt, til der ikke er mere fyld. 

Læg dumplingpladerne ud på et skærebræt, og kom 1 stor teskefuld fars i midten af hver plade. Pensl med lidt vand omkring fyldet. Fortsæt, til der ikke er mere fyld. 

Læg dumplingpladerne ud på et skærebræt, og kom 1 stor teskefuld fars i midten af hver plade. Pensl med lidt vand omkring fyldet. Fortsæt, til der ikke er mere fyld. 

Læg dumplingpladerne ud på et skærebræt, og kom 1 stor teskefuld fars i midten af hver plade. Pensl med lidt vand omkring fyldet. Fortsæt, til der ikke er mere fyld. 

Kom dine dumplings i en dampkurv, som du sætter over vand i en gryde eller en wok, og damp dem i 3-4 minutter. Du kan også koge de små dumplings i vand i cirka 3 minutter. Anret dumplingerne på små tallerkener med snittet bokchoy, purløg, sojasauce og lidt sesamolie. Ingredienserne kan du få hos en asiatisk købmand. 

Kom dine dumplings i en dampkurv, som du sætter over vand i en gryde eller en wok, og damp dem i 3-4 minutter. Du kan også koge de små dumplings i vand i cirka 3 minutter. Anret dumplingerne på små tallerkener med snittet bokchoy, purløg, sojasauce og lidt sesamolie. Ingredienserne kan du få hos en asiatisk købmand. 

Vild med kål? Læs kål i alle kulører!