Grillet porchetta

Porchetta er en moderne, italiensk udgave af flæskestegen proppet med dejlige krydderier og friske urter, og så er den både nem og billig at servere. Tilbered den på grillen, så bliver sværene fantastisk sprøde!

Læs også: Sund chokoladekage

Grillet porchetta

(6 personer)

Det skal du bruge til grillet porchetta:

  • 2 kg porchetta (svineslag)
  • 2 spsk. fennikelfrø
  • 3 fed hvidløg
  • 3-4 kviste citrontimian
  • 1 bundt rosmarin – gem nogle til øverst på rullen
  • Havsalt og friskkværnet peber
  • 2-3 spsk. olivenolie

FÅ FLERE OPSKRIFTER TIL GRILLEN MED ISABELLAS!

Sådan laver du grillet porchetta:

  1. Rids skindet på svineslaget, eller få slagteren til at gøre det. Knus fennikelfrø sammen med hvidløgsfed i en morter. Tilsæt citrontimian, rosmarinnåle, salt, peber og olivenolie. Knus det, til det bliver som en pasta.
  2. Læg slaget på køkkenbordet med skindsiden nedad. Gnid krydderiblandingen ind i kødet. Rul kødet stramt sammen til en rulle. Snør med kødsnor. Sæt rosmarinkviste, fast under snoren rundtomkring på rullen.
  3. Sæt rullen på et rotisseri. Det er den mest optimale måde at få stegen sprød hele vejen rundt. En anden mulighed er at lægge den i en stegholder på grillen med drypbakke nedenunder til at opsamle fedtet i.
  4. Grill porchettaen i ca. 2½ time (temperaturen i grillen skal være 200°). Du kan også tilberede porchettaen i ovnen ved 200° med samme stegetid. Fjern snoren, og skær kødet i skiver.

Læs også: 9 opskrifter med spinat