Se også
Aftensmad
Nem opskrift på porchetta
Den italienske rullesteg, porchetta, holder godt på saft og kraft, når den tilberedes, så du er sikret et saftigt og smagfuldt stykke kød. Få den nemme opskrift her!
af Inge Skovdal/Skovdalnordic.com.
26.02.2021
Foto: Maria Fabricius Tegner/Skovdalnordic.com.
6 personer
Ingredienser
- 1 svineslag, ca. 2 kg
- 2 spsk. groft salt
- 2 mellemstore løg
- 2 fed hvidløg
- 1 usprøjtet citron
- 2 kviste rosmarin
- 2 kviste salvie
- 25 g smør
Løgmarmelade
- 3 spsk. smør
- 3 spsk. olivenolie
- 500 g rødløg
- Salt
- 125 g brun farin
- 2½ dl æblejuice
- ¾ dl hvidvinseddike
Sådan laver du porchetta
- Rids sværen i 2 cm's bredde på skrå og derefter modsat, så du får et rudemønster.
- Gnid salt ned mellem sværene, og krydr kødsiden med salt.
- Hak løg og hvidløg fint, og riv skallen af citronen.
- Blanchér rosmarin, salvieblade, finthakket løg og hvidløg i lidt smør, og tilsæt revet citronskal.
- Fordel blandingen på kødsiden, og rul stegen sammen.
- Snør med kødsnor, og læg stegen på en rist i en bradepande.
- Sæt stegen i en kold ovn, og steg i 3 timer ved 150°.
TIP: Når du ridser sværen, er det vigtigt ikke at skære ned i kødet, da sværen så kan have svært ved at blive sprød.
Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.
Løgmarmelade
- Smelt smør sammen med olien i en stor gryde. Skær rødløgene ud i fine løgringe, og tilsæt dem. Blanchér i 1 minut.
- Tilsæt salt og brun farin, og lad det simre i ca. 40 minutter under låg. Rør af og til.
- Tilsæt herefter æblejuice og hvidvinseddike, og kog videre i ca. 15 minutter uden låg. Lad marmeladen afkøle, og servér den til stegen.