Aftensmad
Kød og fjerkræ
Lav din egen friske tatar
Lav en smagslækker kalve-tatar med stegte asparges, syltet løg, parmesan, karse og æggeblomme. Få opskriften på tatar her!
af Mikkel Karstad / Foto: Anders Schønnemann
25.05.2016
Tatar er så meget mere end den rørte klassiker med pommes frites eller rå æggeblomme og løg. Vi har lavet en supersofistikeret, moderne og smukt version af kalve-tatar med stegte asparges, syltet løg, parmesan, karse og æggeblomme. Den fungerer perfekt som frokostret eller som forret. Prøv også:
Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.
Tatar-regler
Opskrift på tatar af kalv med stegte asparges, syltet løg og æggeblomme
4 personerDet skal du bruge til tatar:- 10 perleløg
- 1 dl vand
- 1 tsk. honning
- 1 usprøjtet citron
- havsalt og friskkværnet peber
- 300 g kalvefilet eller inderlår
- 12-16 grønne asparges
- ½ dl olivenolie
- 20 g frisk parmesan
- ½ bakke karse
- 4 økologiske æg
- Pil perleløgene, og læg dem i en gryde med vand, honning og saft fra citronen. Riv også skallen fint, og tilsæt salt og peber. Kog det op, og tag gryden af varmen, og lad perleløgene trække færdig i den lune kogelage.
- Skær kødet ud små tern med en skarp kniv, så kødet bliver skåret og ikke mast, og læg det i en skål for sig.
- Skyl aspargesene, og knæk rodenden af. Varm en pande op, og steg aspargesene ved høj varme i olien, ca. 1 minut, vend dem hele tiden rundt, mens de steger, så de får en flot stegeoverflade på alle sider og bevarer deres friskhed og bid. Tag aspargesene af panden, og krydr med salt og peber.
- Anret tataren på en tallerken med de lune, stegte asparges og perleløgene fordelt i skaller, friskrevet parmesan, karse og æggeblomme. Spis som frokostret eller som forret.