Kød og fjerkræ

Oksetatar med grønne asparges, popcorn og parmesan

Her får du en af de nemme opskrifter i menuen med ekstravagante råvarer.
af Carsten Kyster. Foto: Columbus Leth. 20.03.2013

Skal du lave gæstemad, så slip kreativiteten løs med ekstravagante råvarer i supernemme retter. Så er der mere tid til at nyde de dyre bidder. Selvom du ikke har vundet i Masterchef, kan du sagtens lave eksklusiv gæstemad med gode råvarer til dine venner.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Her får du opskriften til en forret, som kan indgå i gæstemad, der betår af en komplet og eksklusiv menu, som er supernem at lave.

4 personer

Gæstemad - snack med oksetatar

MENU

Snack
Oksetatar med grønne asparges, popcorn og parmesan

Forret
Foie Gras-terrine med morkler, rødbedesalat, brøndkarse og blomster

Hovedret
Sesambagt pighvar og omelet med krabbesalat

Dessert
Champagne granite med hindhær, vaniljecreme, rød syre og chokolade/
perbercrunch

50 g hakket oksefilet eller inderlår til tatar
6 stængler purløg
salt
sort peber
2 grønne asparges
2-4 dl popcorn
1-2 spsk olivenolie
20 g parmesan

Rør kødet med finthakket purløg, og smag til med salt og peber. Form 4 små bøffer af kødet. Snit aspargesene på langs på et mandolinjern, eller skræl dem i tynde flager. Læg dem i isvand i ca. 20 min., og dryp dem derefter af i en sigte. Vend popcorn med olivenolie og revet parmesan, og krydr med salt og peber.

Anret de små tatarbøffer i 4 små skåle med asparges og popcorn, og server med champagne.