Aftensmad

Nytårsmenu: Snack & forret

Glæd dine gæster med et brag af en nytårsmiddag! Vi har tilberedt en fantastisk nytårsmenu med det bedste fra de klassiske nytårssnacks og forretter.
af Inge Skovdal/skovdalnordic.com 28.12.2020

Snack: Vagtelæg med kartoffelchips:

  • 18 vagtelæg
  • 1 dl god fast mayonnaise, fx Hellmann’s
  • 2 spsk. trøffelolie
  • 18 kartoffelchips
  • Små kviste fuglegræs eller basilikum
  • 1 flaske champagne, fx Cuvee des Chevaliers, af 100 % chardonnaydruer

Forret: Sushiris:

  • 150 g sushiris
  • 3 dl koldt vand
  • 3 spsk. riseddike
  • 3 spsk. sukker
  • ½ tsk. salt

Forret: Desuden (sushi):

  • 150 g frisk rå torsk fra fiskehandleren
  • 150 g frisk rå laks fra fiskehandleren
  • ½ avocado
  • ¼ agurk
  • 2 tangplader
  • 1 tsk. wasabipasta
  • 1 tsk. sort sesam
  • 50 g syltet ingefær
  • 50 g washabirogn
  • 1 lille bakke karse, lidt japanske spirer, rød basilikum el.lign.

Forret: Krebsehaler i hjertesalat

  • 300 g krebsehaler
  • 1 spsk. olivenolie
  • 1 spsk. citronsaft
  • 1 bundt dild
  • 6 hjertesalatblade
  • 1 tsk. sort sesam

Alle opskrifterne er til seks personer. 

Sådan laver du vagtelæg med kartoffelchips:

  1. Kog æggene i ca. 5 minutter, og pil dem.
  2. Rør mayonnaise med trøffelolie – tilsæt olien lidt ad gangen, mens du rører.
  3. Anret vagtelæggene på et fad med en lille klat mayonnaise under.
  4. Læg en kartoffelchip ved, og pynt med fuglegræs eller basilikum.
  5. Servér med champagne. 

Læs også: Nem nytårsmenu.

Sådan laver du to slags sushi med torsk og ørred:

Ris:

  1. Kog sushirisene efter anvisningen på pakken.
  2. Kom den kogte ris i en stor skål.
  3. Rør riseddike, sukker og salt sammen, til salt og sukker er helt opløst – det tager mindst et par minutter.
  4. Vend marinaden ind i risene med en spatel, og sørg for at røre eventuelle klumper ud – risene må ikke klistre sammen.
  5. Dæk skålen med et fugtigt klæde, til du skal lave sushien. Den bør ikke stilles i køleskab. 

Desuden:

  1. Frys torsk og laks. Når de er let frosne, skærer du dem i tynde skiver.
  2. Skær avocadoen i 6 smalle både og agurken i smalle stænger.
  3. Læg en tangplade på en rullemåtte med den glatte side nedad.
  4. Placér ½ cm tykt lag ris på midten af tangpladen – hold ca. 7 cm på hver side fri for ris.
  5. Smør en stribe wasabipasta på risene på langs i begge sider.
  6. Læg tynde skiver torsk ved siden af hinanden på tværs oven på wasabien.
  7. Læg avocado, agurk og syltet ingefær på langs oven på torsken, og drys med sort sesam.
  8. Rul tang og ris om fyldet med rismåtten.
  9. Pak rullen ind i plastikfilm, og lav en ny rulle magen til.
  10. Skær sushien i 3 cm tykke skiver inden servering, og pynt med washabirogn.
  11. Form resten af risen i hånden til stykker på 5 x 2½ cm.
  12. Placér et stykke laks på toppen, og pynt med lidt karse, japanske spirer, rød basilikum eller anden urt. 

Sådan laver du krebsehaler med hjertesalat:

  1. Vend krebsehalerne i olivenolie og citronsaft.
  2. Hak dilden, og vend den i – gem lidt til anretningen.
  3. Anret krebsehalerne på salatblade, drys med sesam og hakket dild, og servér på en stor tallerken sammen med sushien.