Se også
Aftensmad
Nytårsmenu: Snack & forret
Glæd dine gæster med et brag af en nytårsmiddag! Vi har tilberedt en fantastisk nytårsmenu med det bedste fra de klassiske nytårssnacks og forretter.
af Inge Skovdal/skovdalnordic.com
28.12.2020
Snack: Vagtelæg med kartoffelchips:
- 18 vagtelæg
- 1 dl god fast mayonnaise, fx Hellmann’s
- 2 spsk. trøffelolie
- 18 kartoffelchips
- Små kviste fuglegræs eller basilikum
- 1 flaske champagne, fx Cuvee des Chevaliers, af 100 % chardonnaydruer
Forret: Sushiris:
- 150 g sushiris
- 3 dl koldt vand
- 3 spsk. riseddike
- 3 spsk. sukker
- ½ tsk. salt
Forret: Desuden (sushi):
- 150 g frisk rå torsk fra fiskehandleren
- 150 g frisk rå laks fra fiskehandleren
- ½ avocado
- ¼ agurk
- 2 tangplader
- 1 tsk. wasabipasta
- 1 tsk. sort sesam
- 50 g syltet ingefær
- 50 g washabirogn
- 1 lille bakke karse, lidt japanske spirer, rød basilikum el.lign.
Forret: Krebsehaler i hjertesalat
- 300 g krebsehaler
- 1 spsk. olivenolie
- 1 spsk. citronsaft
- 1 bundt dild
- 6 hjertesalatblade
- 1 tsk. sort sesam
Alle opskrifterne er til seks personer.
Sådan laver du vagtelæg med kartoffelchips:
- Kog æggene i ca. 5 minutter, og pil dem.
- Rør mayonnaise med trøffelolie – tilsæt olien lidt ad gangen, mens du rører.
- Anret vagtelæggene på et fad med en lille klat mayonnaise under.
- Læg en kartoffelchip ved, og pynt med fuglegræs eller basilikum.
- Servér med champagne.
Læs også: Nem nytårsmenu.
Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.
Sådan laver du to slags sushi med torsk og ørred:
Ris:
- Kog sushirisene efter anvisningen på pakken.
- Kom den kogte ris i en stor skål.
- Rør riseddike, sukker og salt sammen, til salt og sukker er helt opløst – det tager mindst et par minutter.
- Vend marinaden ind i risene med en spatel, og sørg for at røre eventuelle klumper ud – risene må ikke klistre sammen.
- Dæk skålen med et fugtigt klæde, til du skal lave sushien. Den bør ikke stilles i køleskab.
Desuden:
- Frys torsk og laks. Når de er let frosne, skærer du dem i tynde skiver.
- Skær avocadoen i 6 smalle både og agurken i smalle stænger.
- Læg en tangplade på en rullemåtte med den glatte side nedad.
- Placér ½ cm tykt lag ris på midten af tangpladen – hold ca. 7 cm på hver side fri for ris.
- Smør en stribe wasabipasta på risene på langs i begge sider.
- Læg tynde skiver torsk ved siden af hinanden på tværs oven på wasabien.
- Læg avocado, agurk og syltet ingefær på langs oven på torsken, og drys med sort sesam.
- Rul tang og ris om fyldet med rismåtten.
- Pak rullen ind i plastikfilm, og lav en ny rulle magen til.
- Skær sushien i 3 cm tykke skiver inden servering, og pynt med washabirogn.
- Form resten af risen i hånden til stykker på 5 x 2½ cm.
- Placér et stykke laks på toppen, og pynt med lidt karse, japanske spirer, rød basilikum eller anden urt.
Sådan laver du krebsehaler med hjertesalat:
- Vend krebsehalerne i olivenolie og citronsaft.
- Hak dilden, og vend den i – gem lidt til anretningen.
- Anret krebsehalerne på salatblade, drys med sesam og hakket dild, og servér på en stor tallerken sammen med sushien.
Se også