Aftensmad
Kød og fjerkræ
Oksemørbradsbøffer med skalotteløg
Servér lækre oksemørbradsbøffer med både søde og syrlige skalotteløg for dine gæster.
af Camilla Zarah Lawes / Foto: Columbus Leth.
8.09.2016
Lad din hovedret bestå af en enkel og delikat nordisk ret med oksemørbradsbøffer. Lad både det søde og det sure komplementere hinanden i de lækre skalotteløg, og fuldend retten med en balsamicomarinade. Denne hovedret er let i både smagen og anretningen, og vil med garanti falde i god jord hos de kød-spisende gæster. Tilberedelsen er både kort og simpel, men retten er en gourmetoplevelse i sig selv.
Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.
Prøv også: Oksemørbrad i ovn med kartoffelpuré og ratatouille
Oksemørbradsbøffer med balsamicomarinerede skalotteløg
Tid: 25 min. Antal: 4 personer.
Ingredienser til denne ret med oksemørbrad:
- 4 bøffer af oksemørbrad (ca. 600 g i alt)
- 25 g smør + 1 spsk. olivenolie til stegning
- salt og friskkværnet peber
- bredbladet persille
- 3 fed hvidløg
- 400 g frisk babyspinat
- mørk balsamicoeddike
- 4 bananskalotteløg
- 3 dl mørk balsamicoeddike
- 3 spsk. akaciehonning
- 3 kviste frisk timian
- lidt god olivenolie
- nye, kogte kartofler
- 100 g smuttede mandler
- olivenolie til stegning
Læs også: Opskrift på mørbradgryde med friske svampe
Sådan laver du oksemørbrad med balsamicomarinerede skalotteløg:
- Pil løgene, og skær dem i både.
- Kog balsamico sammen med honning og timian i 2 minutter, så syren forsvinder.
- Skru ned, tilsæt løgene, og lad dem småsimre ved svag varme i ca. 15 minutter, til lagen er som en tynd sirup.
- Tag gryden fra varmen, og afkøl helt.
Mørbradsbøfferne:
- Steg bøfferne på begge sider på en meget varm pande i smør og olie.
- Tag dem fra varmen, krydr med salt og peber, og steg dem færdige i ovnen, ca. 8 minutter ved 180°.
- Lad bøfferne hvile i 6 minutter.
- Anret dem på tallerkener, og drys med finthakket persille og finthakket hvidløg.
- Skyl og tør babyspinaten; vend den med de marinerede løg, og dryp med lidt balsamico.
- Halvér de kogte kartofler, og steg kartofler og mandler i lidt olie på en pande.
- Servering: Servér dem til retten.