Kød og fjerkræ

Oksemørbradsbøffer med skalotteløg

Servér lækre oksemørbradsbøffer med både søde og syrlige skalotteløg for dine gæster.
af Camilla Zarah Lawes / Foto: Columbus Leth. 8.09.2016
Oksemørbradsbøffer med skalotteløg

Lad din hovedret bestå af en enkel og delikat nordisk ret med oksemørbradsbøffer. Lad både det søde og det sure komplementere hinanden i de lækre skalotteløg, og fuldend retten med en balsamicomarinade. Denne hovedret er let i både smagen og anretningen, og vil med garanti falde i god jord hos de kød-spisende gæster. Tilberedelsen er både kort og simpel, men retten er en gourmetoplevelse i sig selv.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Prøv også: Oksemørbrad i ovn med kartoffelpuré og ratatouille

Oksemørbradsbøffer med balsamicomarinerede skalotteløg

Tid: 25 min. Antal: 4 personer.

Ingredienser til denne ret med oksemørbrad:

  • 4 bøffer af oksemørbrad (ca. 600 g i alt)
  • 25 g smør + 1 spsk. olivenolie til stegning
  • salt og friskkværnet peber
  • bredbladet persille
  • 3 fed hvidløg
  • 400 g frisk babyspinat
  • mørk balsamicoeddike
:
  • 4 bananskalotteløg
  • 3 dl mørk balsamicoeddike
  • 3 spsk. akaciehonning
  • 3 kviste frisk timian
  • lidt god olivenolie
  • nye, kogte kartofler
  • 100 g smuttede mandler
  • olivenolie til stegning

Læs også: Opskrift på mørbradgryde med friske svampe

Sådan laver du oksemørbrad med balsamicomarinerede skalotteløg:

  1. Pil løgene, og skær dem i både.
  2. Kog balsamico sammen med honning og timian i 2 minutter, så syren forsvinder.
  3. Skru ned, tilsæt løgene, og lad dem småsimre ved svag varme i ca. 15 minutter, til lagen er som en tynd sirup.
  4. Tag gryden fra varmen, og afkøl helt.

Mørbradsbøfferne:

  1. Steg bøfferne på begge sider på en meget varm pande i smør og olie.
  2. Tag dem fra varmen, krydr med salt og peber, og steg dem færdige i ovnen, ca. 8 minutter ved 180°.
  3. Lad bøfferne hvile i 6 minutter.
  4. Anret dem på tallerkener, og drys med finthakket persille og finthakket hvidløg.
  5. Skyl og tør babyspinaten; vend den med de marinerede løg, og dryp med lidt balsamico.
  1. Halvér de kogte kartofler, og steg kartofler og mandler i lidt olie på en pande.
  2. Servering: Servér dem til retten.