Aftensmad
Kød og fjerkræ
Oksetyksteg med æbler, svampe og grov kartoffelmos
Oksetyksteg med æbler, svampe og grov kartoffelmos er en god og solid ret, der kan serveres året rundt og i mange anledninger.
af Mad! / Foto: Columbus Leth
13.11.2020
Oksetyksteg er faktisk en mager udskæring, der kommer fra den øverste del af bagbenet. Du kender den sikkert fra oksemedaljoner eller carpaccio, men den kommer for alvor til sin ret i denne udgave, hvor den gode oksetyksteg får lov at stege i ovnen i halvanden time og suger saft, kraft og smag fra løg, svampe og krydderurter. Miks gerne forskellige typer svampe, som kantareller og champignoner, for at tilpasse opskriften til årstiden og dine smagsløg. Vi garanterer, at denne opskrift på oksetyksteg bliver en klassiker i din samling, og du vil blive ved med at vende tilbage til den og forfine den.
Antal personer: 4 Mere lyst til oksemørbrad end oksetyksteg? Få opskriften her!
Opskrift på oksetyksteg i ovn med æbler, svampe og grov kartoffelmos
Tid: 40 minutter
Ovntid: 1½ timeAntal personer: 4 Mere lyst til oksemørbrad end oksetyksteg? Få opskriften her!