Stegt lammefilet - en delikat påskemenu

Antal: 
4 personer
Det skal du bruge: 
Stegt lammefilet
10 g tørrede morkler, der skal udblødes
Basilikumolie
½ potte basilikum
1 dl olie
½ fed hvidløg
500 g lammefilet uden sener
2 spsk rosmarin, ca. 2 kviste
Salt
Sort peber
1 spsk olie
Tilbehør
8-10 majroer
1 spsk olivenolie
Spinatsalat med asparges
12 grønne asparges
100 g babyspinat
Dressing: 2 tsk hyldeblomsteddike/hvidvinseddike
2 tsk grov sennep
2 spsk olivenolie
1-2 skalotteløg, fintsnittet i ringe
Salt
Sort peber

Lam hører foråret til og er dejlig gæstemad til påske. Prøv denne delikate påskemenu med stegt lammefilet, der både er elegant og fyldt med livsglæde og overskud.

Udblød morklerne i lunkent vand i 2 timer, skyld godt for sand, og vrid svampene let for vand. Lav derefter basilikumolien, så kan den stå og trække. Blend det hele godt sammen, smag til med salt og peber, og lad den trække ½ time.

Hak rosmarin fint, og vend lammekødet deri. Krydr godt med salt og peber. Brun kødet godt af i olie på en varm pande, skru derefter ned til middel varme, og steg det færdigt i ca. 8-10 minutter. Tag panden af varmen, og lad kødet trække på panden i 8-10 minutter. Skær det derefter i skiver.

Tilbehør til stegt lammefilet
Rens og skær majroerne i kvarter, og steg dem af på en pande sammen med morklerne i olivenolie i 2 minutter. Tilsæt derefter 2-3 spsk vand, og lad det koge helt væk. Så er majroerne sprøde og færdige.

TIP
Lammeculotte kan fint bruges til denne ret i stedet for, ligesom rå asparges kan erstattes af kogte asparges, og morkler kan byttes ud med en anden tørret svamp, fx kantarel, eller erstattes med friske svampe.

Spinatsalat med asparges
Nem og velsmagende salat, der ser skøn ud på tallerkenen med den flotte grønne farve.

Skær ca. 3 cm af den nederste del af aspargeserne, og skræl dem med et mandolinjern eller med en kartoffelskræller i lange tynde strimler. Vend dem sammen med spinaten. Dressing: Rør alle ingredienserne sammen, og smag til med salt og peber. Vend dressing sammen asparges og spinat.

Anret lammekødet på 4 tallerkener med spinatsalat, morkler og majroer, og server med basilikumolie.

Se opskrifterne på gæstemenuen nedenfor.

påske, påske, påskemenu, påskebord, påskelam, snack, hasselnødder påske, påske, påskemenu, påskebord, påskelam, ravioli   påske, påske, påskemenu, påskebord, påskelam, citron, mandelkage  
Snack med soja-
ristede nødder

 

Forret med åbne
ravioli

 

 

Små mandelkager
til dessert