Kød og fjerkræ

Svinekæber i hvidvin og hyldeblomst

Svinekæber er ikke kun til vintersimremad. Lav dem hele året med årstidens råvarer.
af Trine Hahnemann, Foto: Lars Ranek 5.07.2012

Svinekæber er rigtig lækkert og mørt kød. Der er mange muligheder for at lave lækre retter med svinekæber

Svinekæber til 6 personer

Det skal du bruge til svinekæber

1 kg svinekæber
4 skalotteløg
2 spsk olivenolie
1 spsk fennikelfrø
1 spsk hele peberkorn
2 laurbærblade
2 tsk salt
3 dl hyldeblomstsaft
½ dl hyldeblomsteddike
4 dl hvidvin

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Ærtepuré til dine svinekæber:
300 g optøede ærter
2 dl væde fra svinekæberne
salt og friskkværnet peber

Grønt:
6 minikål, fx spidskål
20 g smør
kogte nye kartofler

Sådan laver du svinekæber

Start med at skære hinderne på rå svinekæber af. Skræl og skær skalotteløgene i både på langs. Varm olien i en pande og brun dine svinekæber på begge sider. Tilsæt skalotteløg, fennikelfrø, peberkorn, laurbærblade og salt. Hæld hyldeblomstsaft, hyldeblomsteddike og hvidvin i. Lad retten simre i 1 time. Når den er færdig, tages 2 dl væde fra og resten holdes varmt. Hæld ærter og væde i en blender sammen med salt og peber, og blend til puré. Skær kålen i både, og steg dem i smør på panden. Skær dine svinekæber i skiver, og server dem og skalotteløgene med ærtepuré, kål og kogte nye kartofler.

Læs også hvordan du laver de bedste braiserede svinekæber her!