Kød og fjerkræ

Vietnamesisk kyllingesalat

Smagen af vietnam indeholder masser af frisk grønt og urter kombineret med nødder, fishsauce, fisk og kød. Her er opskriften på en frisk og mættende kyllingesalat med mynte og koriander.
af Marie Melchior / Foto: Betina Hastoft 18.09.2008

(4 personer)
Dressing:
1 fed hvidløg
1 lime
1 spsk sukker
1½ tsk riseddike
1½ tsk fishsauce
2 spsk jordnøddeolie
sort peber

FRISKE KRYDDERURTER

Koriander er en krydderurt, som bruges meget i det vietnamesiske køkken. Asiens persille kalder man den. Koriander ses også hyppigere i det danske køkken, men er man endnu ikke fortrolig med den, kan det anbefales at begynde med at bruge den i små mængder. Den har en frisk, skarp og karakteristisk smag. Bruges også ofte i thai- og indiske retter. Mynte er en anden krydderurt, der optræder ofte i det vietnamesiske køkken. I rispapirruller med grillet oksekød eller rejer, i supper og i sammenkogte retter.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Kød, grønt og nødder:
200 g kyllingefilet
2 gulerødder
200 g hvidkål
1 rødløg
1 rød chili
1 bdt. mynte
1 bdt. koriander
50 g cashewnødder

Dressing: Pres hvidløget ned i en skål. Pres saften ud af limefrugten og hæld ved hvidløget. Tilsæt sukker, riseddike, fishsauce og jordnøddeolie og rør alle ingredienserne sammen. Smag til med lidt sort peber og lad dressingen stå og trække, imens salaten tilberedes.
Salat: Hæld vand i en gryde og bring det i kog. Når vandet koger, skrues ned for varmen. Vandet skal lige være under kogepunktet til pochering. Tilsæt kyllingefileterne og pocher i 8 minutter. Tag kyllingen op og læg den til side på en tallerken eller et spækbræt. Når den er afkølet, skæres den i små stykker eller plukkes i stykker med fingrene, hvis man vil have en salat med et mere rustikt look.
Skræl gulerødderne og skær dem i tynde stave eller riv dem groft på et rivejern. Snit hvidkålen fi nt og skær rødløget i fine både. Hak chilien fint. Hak mynte og koriander. Rist cashewnødderne på en pande, til de tager farve, men uden at de bliver brændt.
Bland alle ingredienserne i en stor skål og hæld dressingen over. Pynt evt. med nogle blade af krydderurterne og server med godt brød.