5 delikate desserter med æbler

Det er med at udnytte, at æblesæsonen er over os. Servér de skønneste desserter med æbler for dine gæster og som en lille forkælelse i hverdagen.

Den bagte æblekage

Vi kender og elsker alle den klassiske gammeldags æblekage med rasp, flødeskum og ribsgelé. Men den bagte æblekage må du heller ikke snyde sig selv for her i æblesæsonen. Vil du give den bagte æblekage et lille twist, så kan man også tilføje ricotta. Det gør nemlig æblekagen dejlig blød og luftig.

Få opskriften på den lækre æblekage med ricotta og nødder her

Prøv også denne opskrift: Æblekage med kanel 

Desserter med æbler der overrasker

Server en tærte, der overrasker. Det kan du gøre med en tortilla-tærte med fyld af pære, æble og marcipan. Der er selvfølgelig også den klassiske inden for desserter med æbler, og det er æbletærten med crumble. Den kan du hurtigt lave uden at skulle købe det store ind.

Få opskriften på tortilla-tærte her.

Hvis du er mere til den traditionelle version, kan du prøve denne amerikanske æbletærte - mums!

Desserter med æbler: pandekage

Du får en af de skønneste og nemmeste desserter med æbler ved at lave pandekager og servere æbler til. Pandekager er i sig selv ret simple. Og har du først fundet en god opskrift på pandekager, har du nem adgang til en klassisk dessert, som alle elsker. Netop derfor kan fyldet i pandekager varieres i det uendelige. Fra det traditionelle pandekagefyld sukker og syltetøj til en sand favorit, nemlig med hasselnødder, æbler og citrontimian.

En lækker opskrift, hvor æblerne er en af ingredienserne i dejen. Prøv den her!