Kager

Lækker Æble-brombær-pie

Forkæl dine gæster med denne lækre og smagfulde æble-brombær-pie med flødeskum eller vaniljeis. Få opskriften her!
af Gitte Heidi Rasmussen 6.01.2020 Foto: Bjørn Jacobsen.
6 personer

Dej

  • 250 g hvedemel
  • 50 g sukker
  • ¼ tsk. bagepulver
  • Korn fra ¼ vaniljestang
  • 175 g smør

Fyld

  • ½ kg æbler
  • 25 g smør
  • ½ usprøjtet citron
  • 200 g sukker
  • 1-2 tsk. majsstivelse
  • Korn fra ½ vaniljestang
  • 250 g brombær

Desuden

  • Æg til pensling
  • Sukker til drys
  • Flødeskum eller vaniljeis

Man går aldrig galt i byen med en lækker tærte. Denne himmelske æble-brombær-tærte emmer både at sprødhed, sødme og syrlighed. Server den som dessert eller blot til kaffen. Velbekomme!

Sådan gør du

Dej:

  1. Bland mel, sukker, bagepulver og vaniljekorn.
  2. Smuld smørret i, så det ligner revet ost.
  3. Saml dejen, og læg den i køleskabet.

Fyld:

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

  1. Halvér æblerne, fjern kernehus, blomst og stilk, og skær dem i smalle både.
  2. Steg æblerne næsten møre i smør ved middel varme.
  3. Riv skallen af citronen, og pres saften.
  4. Bland sukker, majsstivelse, vaniljekorn og revet citronskal, og bland det med æblerne.
  5. Tilsæt citronsaft og brombær, og bland godt.
  6. Fordel blandingen i en ovnfast skål eller et fad.

Desuden:

  1. Rul dejen ud på et meldrysset bord, og udstik små blomster eller cirkler.
  2. Pensl kanten af formen med sammenpisket æg, og læg dejen en anelse taglagt rundt i kanten af skålen og fortsæt ind mod midten.
  3. Pensl dejen med æg, drys med sukker, og bag pien gylden og sprød ved 200° i 20-25 minutter.
  4. Servér den lun med flødeskum eller vaniljeis.