Desserter og kager

Lav din egen is

Ispriserne er steget voldsomt de sidste år, så derfor er det en god idé at mikse din egen is.
af Lone Gjørtsvang, Foto: Lars Ranek 14.06.2011

Det kan gå hen og blive en bekostelig affære, når hele familien en varm sommerdag skal have is. Ispriserne har nemlig været på himmelflugt og er steget mere end 50% ud over inflationen på to årtier. Men i stedet for at løbe ned i iskiosken og spendere en mindre formue, kan du nemt og hurtigt lave din egen is.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Sådan laver du hjemmelavet is:

Jordbærsorbet, lakridsparfait og chokoladeis i alle mulige varianter kan sagtens laves uden at det bliver stenhårdt og med skarpe krystaller. For omkring 300 kroner kan du anskaffe dig en ismaskine, og lave en is med en langt bedre konsistens. Det specielle ved ismaskinen er, at den rører isen rundt, mens den fryser, så der ikke dannes iskrystaller under indfrysningen.

Se, hvordan du laver den specifikke is her:

Hindbæris

Chokoladeis

Lakridsparfait

Hyldeblomstis

Jordbærsorbet

Gode råd til hjemmelavet is
- Brug altid pasteuriserede æg.

- Afkøl din ismasse, før du hælder den på ismaskinen. Dette forkorter tiden i ismaskinen.

- Is skal opbevares i fryseren ved minus 18 grader.

- Brug altid lufttætte plastbokse til nedfrysning af din is. Din hjemmelavede is er bedst inden for et par uger. Derefter kan konsistensen og smagen blive mærkbart forringet. Har isen været optøet må du aldrig nedfryse den igen. Dette kan forårsage madforgiftning.

- Du kan med fordel lave en sukkerlage på forhånd og have den til at stå i køleskabet, så du altid nemt og hurtigt kan lave en forfriskende sorbetis.

- Is får den bedste konsistens, hvis den før servering opbevares i 20 til 40 minutter i køleskabet.
Kilde www.iselsker.dk