Desserter og kager

Rabarbersuppe med rabarberflødeskum og rugbrødscroutoner

Nem opskrift på rabarbersuppe fra Trine Hahnemanns nordiske køkken. Rabarbersuppe kan serveres kold eller varm.
af Trine Hahnemann, Foto: Lars Ranek 11.05.2012

Rabarber kan bruges til utroligt mange ting og smager fantastisk. Når rabarberen er i sæson herhjemme er det næsten en skam ikke at bruge dem til nogle af alle de muligheder der findes. Her giver vi en opskrift på en lækker rabarbersuppe som både kan spises varm og kold

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

6 personer

Ingredienser til rabarbersuppe:

700 g rabarber
1 vaniljestang
1½ l vand
150 g sukker

Rabarberflødeskum:
4 stilke rabarber
100 g sukker
2½ dl piskefløde

Rugbrødscroutoner:
2 tykke skiver rugbrød
10 g smør

LÆS OGSÅ: Se alle vores suppe-opskrifter her!

Sådan laver du rabarbersuppe:

Skær rabarberne i små skiver, og læg dem i en gryde. Flæk vaniljestangen, og skrab kornene ud. Kom rabarber, vaniljekorn og vaniljestang i en gryde med vand, og bring det i kog. Lad det simre under låg i 30 min. uden at røre, så rabarberne ikke går i stykker. Læg et viskestykke i en sigte, og hæld rabarbermassen igennem. Hæld væsken i en ren gryde, og tilsæt sukkeret. Kog op til sukkeret er opløst. Hæld den varme rabarbersuppe i en skål, lad den afkøle, og sæt den tildækket i køleskabet.

Rabarberflødeskum: Skær rabarberstilkene i små stykker og læg dem i et ildfast fad. Drys sukker over, og bag dem ved 180° i 8 min. Tag rabarberne ud og lad dem køle af. Pisk fløden til skum og vend de afkølede rabarber i.

Rugbrødscroutoner: Skær rugbrødet i små terninger. Smelt smørret på en pande, og steg til brødet er sprødt.

Servering: Hæld den varme eller kolde rabarbersuppe i dybe tallerkener, læg et par spsk flødeskum i midten og drys med rugbrødscroutoner.

Se også andre opskrifter med rabarber: