Forretter
Forretter
Minitærter med parmesan og gulerødder
De lækreste små minitærter med revet parmesan, krydderurter og gulerødder. Perfekte som en del af frokostbordet eller madpakken.
af Inge Skovdal
12.02.2021
Foto: Skovdal.dk
24 personer
Tærtedej
- 200 g koldt smør
- 275 g hvedemel
- 1 tsk. salt
- 1 æggeblomme
Fyld
- 2 æg
- 1 dl letmælk
- 1 dl groftrevet parmesan
- 1 dl blandede hakkede krydderurter
- 1 dl revet gulerod
- Bagespray
Små frokostbidder er geniale til en hyggelig og uformel frokost med familie og venner. Tærterne er også rigtig gode at putte i madpakken eller picnickurven, hvis frokosten skal spises i det grønne. Hvis du savner kød i tærterne, kan du tilsætte parmaskinke eller chorizo skåret i mindre stykker. Synes du, at 24 tærter er for meget, kan du halvere opskriften. Prøv også: Grøntsagstærte med rygeostecreme
Sådan laver du minitærter
Tærtedej:- Skær smørret i tern. Bland mel, smør og salt, og saml dejen med æggeblommen. Stil dejen i køleskabet i ca. 30 minutter.
Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.
Fyld:
- Pisk æg og mælk sammen, og bland det med parmesan, krydderurter og revet gulerod. Spray 24 små tærte- eller muffinforme med bagespray. Det er lettest at bruge silikoneforme.
- Del dejen i 24 stykker, og tryk dem ud i formene. Fordel æggemassen i formene. Bag tærterne i varmluftovn i ca. 15 minutter ved 210°. Lad tærterne afkøle på en rist, og servér dem afkølede.