Små kartoffelpandekager

Antal: 
16 stk.
Det skal du bruge: 
Små kartoffelpandekager
500 g kartofler
4 æg
1 spsk. smør
1 dl piskefløde
Salt og peber
3 spsk. hvedemel
1 spsk. kartoffelmel
Smør til stegning

Sådan gør du:

  1. Skræl kartoflerne, og kog dem i letsaltet vand.

  2. Hæld vandet fra, og lad dem afdryppe i et dørslag.

  3. Mos kartoflerne i en skål.

  4. Del æggene i blommer og hvider.

  5. Rør kartoflerne med æggeblommer, smør, fløde, salt og peber. Rør mel og kartoffelmel i.

  6. Pisk æggehviderne stive, og vend dem forsigtigt i kartoffelmassen.

  7. Steg massen til små kartoffelpandekager i smør på en pande, til de er gyldne.

  8. Servér dem lune, og top dem f.eks. med cremefraiche, laks og finthakket rødløg eller med en hjemmerørt guacamole og krydret kylling.