Se også
Forretter
Små kartoffelpandekager
Med kartofler i dejen, får du de lækreste, små pandekager, som passer perfekt til forret i blinis-stil eller en lækker frokost med god topping. Få opskriften her!
af Sanna Kekäläinen
27.09.2021
Foto: Kirsi-Marja Savola.
16 personer
Små kartoffelpandekager
- 500 g kartofler
- 4 æg
- 1 spsk. smør
- 1 dl piskefløde
- Salt og peber
- 3 spsk. hvedemel
- 1 spsk. kartoffelmel
- Smør til stegning
Sådan gør du:
-
Skræl kartoflerne, og kog dem i letsaltet vand.
-
Hæld vandet fra, og lad dem afdryppe i et dørslag.
-
Mos kartoflerne i en skål.
-
Del æggene i blommer og hvider.
-
Rør kartoflerne med æggeblommer, smør, fløde, salt og peber. Rør mel og kartoffelmel i.
-
Pisk æggehviderne stive, og vend dem forsigtigt i kartoffelmassen.
-
Steg massen til små kartoffelpandekager i smør på en pande, til de er gyldne.
-
Servér dem lune, og top dem f.eks. med cremefraiche, laks og finthakket rødløg eller med en hjemmerørt guacamole og krydret kylling.
Se også