Forretter

Små kartoffelpandekager

Med kartofler i dejen, får du de lækreste, små pandekager, som passer perfekt til forret i blinis-stil eller en lækker frokost med god topping. Få opskriften her!
af Sanna Kekäläinen 27.09.2021 Foto: Kirsi-Marja Savola.
Pandekager med kartofler
16 personer

Små kartoffelpandekager

  • 500 g kartofler
  • 4 æg
  • 1 spsk. smør
  • 1 dl piskefløde
  • Salt og peber
  • 3 spsk. hvedemel
  • 1 spsk. kartoffelmel
  • Smør til stegning

Sådan gør du:

  1. Skræl kartoflerne, og kog dem i letsaltet vand.

  2. Hæld vandet fra, og lad dem afdryppe i et dørslag.

  3. Mos kartoflerne i en skål.

  4. Del æggene i blommer og hvider.

  5. Rør kartoflerne med æggeblommer, smør, fløde, salt og peber. Rør mel og kartoffelmel i.

  6. Pisk æggehviderne stive, og vend dem forsigtigt i kartoffelmassen.

  7. Steg massen til små kartoffelpandekager i smør på en pande, til de er gyldne.

  8. Servér dem lune, og top dem f.eks. med cremefraiche, laks og finthakket rødløg eller med en hjemmerørt guacamole og krydret kylling.