Stegt julesalat med parmaskinke
Fire personer
- 2 store julesalater
- 8 skiver parmaskinke
- Friskkværnet peber
- 2 spsk. olivenolie
- 4 skiver brød
- 1 spsk. smør
- Salt
- 1 appelsin
- 1 granatæble, kernerne
- 1 dl bredbladet persille
Skær julesalaten i kvarter, og rul parmaskinke omkring. Krydr med peber. Steg julesalaten i varm olie i ca. 3-4 min. Fjern skorpen fra brødet, skær det i store tern. Steg brødternene gyldne i smør. Læg dem på fedtsugende papir, og drys med salt.
Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.
Skær skallen af appelsinen med en skarp kniv, halver appelsinen, og skær den i skiver. Bland en salat af appelsin, granatæblekerner og persille. Smag til med salt og peber. Anret den varme julesalat på 4 tallerkener med appelsinsalaten, og drys med sprøde brødcroutoner.
Få kerner ud af granatæble
Rids med en kniv rundt i granatæbleskallen, og åbn den uden at skære kernerne over. Hold granatæblet hen over en skål, og bank på skallen med en ske. Så vil kernerne falde ud, uden at ret meget af den bitre hvide hinde kommer med.