Forretter

Torsk med vinterbroccoli og kærnemælksdressing

Vinterbroccoli hedder cime di rapa på italiensk, og alt på grøntsagen kan faktisk spises. Den er let bitter, men det klarer olivenolien for os med sin runde smag.
Af Morten Schou 5.12.2022 Foto: Stine Christiansen
Torsk med vinterbroccoli og kærnemælksdressing
4 personer

Ingredienser

  • 4 torskeloins a 150 g
  • Havsalt
  • 1 bundt bredbladet persille
  • 2 dl smagsneutral olie
  • 1 puntarellasalat
  • 1 vinterbroccoli
  • Olivenolie
  • 1 citron
  • 3 dl kærnemælk

Torsk med vinterbroccoli og kærnemælksdressing

  1. Krydr torsken med salt, og lad den rimme let.
  2. Blend bredbladet persille med smagsneutral olie i 8-10 minutter, og sigt den grønne olie gennem et klæde.
  3. Skyl salaterne, pluk dem, og marinér dem i lidt olivenolie og citronsaft.
  4. Rør persilleolie og kærnemælk sammen i en skål, og smag til med salt.
  5. Tænd ovnen på 190°. Vend fisken i lidt olie, og bag den i ovnen i 7-9 minutter, til den er fast i kødet.
  6. Servér bagt torsk med de sprøde salater og kærnemælksdressing med persilleolie.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.