Vinterbroccoli hedder cime di rapa på italiensk, og alt på grøntsagen kan faktisk spises. Den er let bitter, men det klarer olivenolien for os med sin runde smag.
Af Morten Schou5.12.2022Foto: Stine Christiansen
4 personer
Ingredienser
4 torskeloins a 150 g
Havsalt
1 bundt bredbladet persille
2 dl smagsneutral olie
1 puntarellasalat
1 vinterbroccoli
Olivenolie
1 citron
3 dl kærnemælk
Torsk med vinterbroccoli og kærnemælksdressing
Krydr torsken med salt, og lad den rimme let.
Blend bredbladet persille med smagsneutral olie i 8-10 minutter, og sigt den grønne olie gennem et klæde.
Skyl salaterne, pluk dem, og marinér dem i lidt olivenolie og citronsaft.
Rør persilleolie og kærnemælk sammen i en skål, og smag til med salt.
Tænd ovnen på 190°. Vend fisken i lidt olie, og bag den i ovnen i 7-9 minutter, til den er fast i kødet.
Servér bagt torsk med de sprøde salater og kærnemælksdressing med persilleolie.