9 kager du kan forkæle en sød mand med

Antal: 
8 personer
Det skal du bruge: 
Mørdej
75 g koldt smør
150 g hvedemel
50 g flormelis
1 knivspids salt
½ æg
Mandelfrangipane
100 g mandelmel
100 g sukker
100 g blødt smør
1 æg
50 g rabarber
Rabarbercurd
100 g rabarber
100 g sukker
saft fra ½ citron
1 stort æg
30 g stuetempereret smør
Pynt
mini-orkidéer
frysetørret rabarber

Kender du en sød far, der gerne må få lidt ekstra forkælelse på en særlig dag? Den 5. juni er det fars dag, og der er derfor al mulig grund til at gøre lidt ekstra ud af dagen. Det kan du selvfølgelig gøre på mange måder, men mon ikke de fleste fædre vil sætte stor pris på en lækker kage bagt med kærlighed, uanset om det er den sprøde cookie, den klassiske gulerodskage, den smukke jordbærtærte eller det søde morgenbrød. Servér enten denne rabarbartærte med rabarbercurd eller find en anden lækker sag i galleriet i bunden af artiklen. 

Sådan laver du rabarbertærte med rabarbercurd:

  1. Skær smørret i små tern, og hæld dem i en blender sammen med mel, flormelis og salt. Blend, så det ligner revet parmesan.
  2. Saml dejen med ægget, og form den til en kugle.
  3. Pak den ind i husholdningsfilm, og læg den i køleskabet i mindst en time.
  4. Rul dejen ud mellem to stykker bagepapir, og beklæd en 18-20 cm tærteform med dejen.
  5. Sæt formen i køleskabet, mens du laver fyldet. 

Mandelfrangipane:

  1. Pisk mandelmel, sukker, smør og æg let og luftigt i en skål.
  2. Skær rabarberne i små stykker. 
  3. Fordél lidt frangipane i bunden af tærten, placér rabarberstykkerne ovenpå, og fyld så tærten helt op med frangipane. 
  4. Jævn overfladen ud med en ske.
  5. Bag tærten i ca. 25 minutter ved 175°, indtil den er let gylden.
  6. Lad den køle helt af.

Rabarbercurd

  1. Kog rabarber, sukker og citronsaft ved svag varme, til rabarberne er møre.
  2. Stavblend rabarberkompotten, og sigt den.
  3. Kom rabarberpuréen tilbage i gryden, og tilsæt ægget.
  4. Varm det langsomt op, mens du pisker med et piskeris, indtil massen er 83° varm.
  5. Tag gryden af varmen, og rør smør i.
  6. Stavblend igen, og lad curden køle helt af. 
  7. Opbevar den i køleskabet.
  8. Når den er klar til servering, smør da rabarbercurden ud på tærten, og pynt med miniorkidéer og frysetørret rabarber. 

Kig med og find andre kager, du kan lave i anledningen af Fars dag: 

Den er super dekorativ, og så smager den latterligt godt. Cheesecake med kiwi er altid et hit! Få opskriften her!
Foto: Colombus Leth

Den er super dekorativ, og så smager den latterligt godt. Cheesecake med kiwi er altid et hit! 

Få opskriften her!

En klassisk gulerodskage med flødeosttopping kan sende de fleste i kagehimlen!Få opskriften her!
Foto: Colombus Leth

En klassisk gulerodskage med flødeosttopping kan sende de fleste i kagehimlen!
Få opskriften her!

Har I lyst til et godt grin, så prøv den kreative og anderledes vandmelonspizza. her er en rigtig god undskyldning til at spise dessert til aftensmad!Få opskriften her!
Foto: Martin Dyrløv

Har I lyst til et godt grin, så prøv den kreative og anderledes vandmelonspizza. her er en rigtig god undskyldning til at spise dessert til aftensmad!

Få opskriften her!

Hindbærsnitter er en af de helt klassiske kager, og den her version med dejlig kokossmag smager intet mindre end fantastisk!Få opskriften her!
Foto: Betina Hastoft

Hindbærsnitter er en af de helt klassiske kager, og den her version med dejlig kokossmag smager intet mindre end fantastisk!
Få opskriften her!

De her muffins er grove, svampede og stadig fyldt med syndig chokolade - derfor er de et sikkert hit!Få opskriften her!
Foto: Betina Hastoft

De her muffins er grove, svampede og stadig fyldt med syndig chokolade - derfor er de et sikkert hit!
Få opskriften her!

Den klassiske jordbærtærte med fløjlsblød konditorcreme med dejlig smag af vanilje går aldrig af mode! Servér den for en heldig mand på terrassen.Få opskriften her!
Foto: Tine Edinger

Den klassiske jordbærtærte med fløjlsblød konditorcreme med dejlig smag af vanilje går aldrig af mode! Servér den for en heldig mand på terrassen.
Få opskriften her!

Der er ikke noget bedre ned at vågne til et veldækket morgenbord, og til det hører selvfølgelig lidt sødt bagværk ...Få opskriften på thebirkes med remonce her!
Foto: Carina Krüger

Der er ikke noget bedre ned at vågne til et veldækket morgenbord, og til det hører selvfølgelig lidt sødt bagværk ...

Få opskriften på thebirkes med remonce her!

Sprøde udenpå og chewy indeni. Hvis den far du kender, er til hjemmebagte, sprøde godbidder, så skal du bage de her cookies med chokolade.Få opskriften her!
Foto: Maria Petersen

Sprøde udenpå og chewy indeni. Hvis den far du kender, er til hjemmebagte, sprøde godbidder, så skal du bage de her cookies med chokolade.
Få opskriften her!