Se også
Kager
Citrontærte med jordbær, timian og sort peber
Nyd en forfriskende citrontærte med et tvist af jordbær, timian og sort peber. En fristende kombination af syrligt, sødt og krydret i hver bid!
Tekst: Camilla Biesbjerg Markussen Foto: Columbus Leth
13.06.2022
Ingredienser
- 100 g blødt smør
- 60 g flormelis
- 1 nip vaniljepulver
- 1 nip salt
- 1 æg
- 25 g mandelmel
- 175 g hvedemel
- 1 aflang tærteform med løs bund, 35 x 10 cm
Citroncreme
- 1 dåse kondenseret mælk
- 4 æggeblommer (evt. pasteuriserede)
- 4 usprøjtede citroner
Til servering
- 250 g jordbær
- 4 stilke frisk timian
- Friskkværnet peber
Citrontærte med jordbær
- Rør blødt smør, flormelis, vaniljepulver og salt sammen i en skål. Tilsæt æg, og rør det sammen.
- Tilsæt mandelmel og hvedemel, og saml dejen med hænderne uden at ælte den. Pak dejen ind i husholdningsfilm, og læg den på køl i 1 time.
- Rul mørdejen tyndt ud med en kagerulle på et let meldrysset bord, og beklæd tærteformen med dejen. Sæt den ubagte tærtebund i fryseren i ½ time.
- Tænd ovnen på 175°.
- Bag tærtebunden i ovnen i 20 minutter, til den er let gylden.
Citroncreme
- Rør kondenseret mælk og æggeblommer sammen i en skål.
- Riv skallen af 2 citroner fint, og pres saften af alle citronerne, så du har ca. 1½ dl citronsaft. Rør citronsaft og citronskal i cremen, indtil den tykner en smule. Hæld citroncremen i den forbagte tærtebund.
- Skru ovntemperaturen ned til 160°, og bag tærten i ovnen i 15 minutter, til cremen har sat sig let. Afkøl tærten på en bagerist, og sæt den herefter på køl i mindst 4 timer.
Servering
- Skyl og nip jordbærrene, og skær dem i halve eller kvarter.
- Pynt tærten med jordbær, frisk timian og en lille smule friskkværnet peber.
- Server evt. tærten med letpisket flødeskum til.