Vi sætter sådan pris på en svampet, lækker chokoladekage - og denne er endda elegant pyntet med portvinsglasur og lidt blomster. Bedre bliver det ikke for en chokoladeelsker!
Glad for chokolade: Chokoladekage med hvid chokolademousse
Det skal du bruge til den elegante chokoladekage med glasur:
(Til 1 kage - ca. 10 stykker.)
- Lidt smør til formen
- 175 g hvedemel
- 1 tsk. bagepulver
- ½ tsk. natron
- 1 tsk. salt
- 75 g godt kakaopulver, fx Valrhona
- 1 tsk. vaniljesukker
- 175 g smør
- 300 g muscovadosukker eller brun farin
- 2 store æg
- 2 dl vand
- 1½ dl cremefraiche 18 %
Glasur:
- Ca. ½ dl portvin
- Ca. 150 g flormelis
Varm drik: Irish coffee med et tvist
Sådan laver du den elegante chokoladekage med glasur:
- Tænd ovnen på 180˚.
- Smør en randform eller springform, Ø ca. 24 cm, med smør.
- Vend mel, bagepulver, natron, salt, kakaopulver og vaniljesukker sammen i en skål.
- Smelt smørret. Pisk muscovadosukker eller farin og smør sammen, så det bliver luftigt, og tilsæt æggene 1 ad gangen.
- Vend melblandingen i sammen med vand og cremefraiche, og pisk kortvarigt ved lav hastighed, til dejen er akkurat ensartet og blandet.
- Hæld dejen i formen, og bag kagen i ovnen i ca. 40-45 minutter, til den er helt gennembagt, og en tandstikker kommer ren ud.
- Lad kagen køle af i 5-10 minutter, og vend den derefter ud på et fad. Det er nemmest, mens den stadig er lun.
- Glasur: Rør portvin og flormelis sammen til glasur, og hæld den ud over kagen.
- Servér kagen inden for et par timer, for så smager den bedst.
Chokoladetips til chokoladekage:
Hvis du vil lave gode chokoladekager, er det ikke ligegyldigt, hvilken chokolade eller kakao du bruger. Et højt kakaoindhold på over 70 % gør chokoladen sundere, men er ikke nødvendigvis et sikkert tegn på høj kvalitet. Her hænger prisen ofte sammen med kvaliteten. Jo dyrere chokolade, jo bedre smag som regel.