Kager

Elegant chokoladekage med glasur

Forkæl dine kære med den lækreste chokoladekage, som er elegant pyntet med portvinsglasur. Det er en svampet, dejlig chokoladekage til det hele!
af Cecilie Sofie Svensson 3.12.2018 Foto: Stine Christiansen.

Vi sætter sådan pris på en svampet, lækker chokoladekage - og denne er endda elegant pyntet med portvinsglasur og lidt blomster. Bedre bliver det ikke for en chokoladeelsker!

Glad for chokolade: Chokoladekage med hvid chokolademousse

Det skal du bruge til den elegante chokoladekage med glasur:

(Til 1 kage - ca. 10 stykker.)

  • Lidt smør til formen
  • 175 g hvedemel
  • 1 tsk. bagepulver
  • ½ tsk. natron
  • 1 tsk. salt
  • 75 g godt kakaopulver, fx Valrhona
  • 1 tsk. vaniljesukker
  • 175 g smør
  • 300 g muscovadosukker eller brun farin
  • 2 store æg
  • 2 dl vand
  • 1½ dl cremefraiche 18 %

Glasur:

  • Ca. ½ dl portvin
  • Ca. 150 g flormelis

Varm drik: Irish coffee med et tvist

Sådan laver du den elegante chokoladekage med glasur:

  1. Tænd ovnen på 180˚.
  2. Smør en randform eller springform, Ø ca. 24 cm, med smør.
  3. Vend mel, bagepulver, natron, salt, kakaopulver og vaniljesukker sammen i en skål.
  4. Smelt smørret. Pisk muscovadosukker eller farin og smør sammen, så det bliver luftigt, og tilsæt æggene 1 ad gangen.
  5. Vend melblandingen i sammen med vand og cremefraiche, og pisk kortvarigt ved lav hastighed, til dejen er akkurat ensartet og blandet.
  6. Hæld dejen i formen, og bag kagen i ovnen i ca. 40-45 minutter, til den er helt gennembagt, og en tandstikker kommer ren ud.
  7. Lad kagen køle af i 5-10 minutter, og vend den derefter ud på et fad. Det er nemmest, mens den stadig er lun.
  8. Glasur: Rør portvin og flormelis sammen til glasur, og hæld den ud over kagen.
  9. Servér kagen inden for et par timer, for så smager den bedst.

Chokoladetips til chokoladekage:

Hvis du vil lave gode chokoladekager, er det ikke ligegyldigt, hvilken chokolade eller kakao du bruger. Et højt kakaoindhold på over 70 % gør chokoladen sundere, men er ikke nødvendigvis et sikkert tegn på høj kvalitet. Her hænger prisen ofte sammen med kvaliteten. Jo dyrere chokolade, jo bedre smag som regel.