Farvefine marengs med ganache

Disse farvefine marengs overrasker med den lækre ganache og er vidunderligt sprøde og bløde på samme tid. De er lækre året rundt - på kaffebordet, til fødselsdag eller som en sød værtindegave!
 
 

Det skal du bruge til dobbelt regnbuemarengs:

  • 6 æggehvider
  • 300 gram sukker
  • 1 tsk. eddike
  • 1 tsk. Maizena
  • 1 knivspids pink farvepasta (specialbutikker)
  • 1 knivspids lilla farvepasta
  • (specialbutikker)
  • 1 dl piskefløde
  • 1 tsk. frysetørrede hindbær
  • 120 g hvid chokolade


Sådan laver du dobbelt regnbuemarengs:

Trin 1: Pisk æggehviderne stive – de skal være så stive, at de ikke løber ud, når du vender skålen på hovedet. Pisk derefter sukker, eddike og Maizena i hviderne.

Trin 2: Fordel marengsen i 3 skåle. Kom pink og lilla farvepasta i de 2 af dem, og lad den sidste forblive hvid. Rør farverne godt ind i marengsen, så der ikke kommer klumper.
 
Trin 3: Fyld en sprøjtepose med tylle med de 3 slags farvet marengs. Fyld posen op lagvis, så du sprøjter alle tre farver ud, hver gang du laver en marengs.
 
Trin 4: Sprøjt marengsene ud som flade roser. Der er plads til 16 på hver plade. Bag marengsene i ovnen ved 100° varmluft i 90 minutter.
 
Trin 5: Bring fløde og frysetørrede hindbær i kog. Hak den hvide chokolade fint, og kom den i en skål. Tag gryden af blusset, og hæld fløden over den finthakkede chokolade. Rør i chokoladen, indtil den er smeltet. Hæld massen i en sprøjtepose, og læg den i køleskabet, indtil ganachen er blevet fast i konsistensen.
 
Trin 6: Sprøjt ganache på en marengsbund, og læg en anden marengs på. Fortsæt med de øvrige marengs. Servér de søde marengskager til en god kop sort te eller kaffe.
 

ISABELLAS' favorit: Sprøde, hjemmebagte knækbrød