Farvefine marengs med ganache
Marengs
- 6 æggehvider
- 300 gram sukker
- 1 tsk. eddike
- 1 tsk. Maizena
- 1 knivspids pink farvepasta (specialbutikker)
- 1 knivspids lilla farvepasta (specialbutikker)
- 1 dl piskefløde
- 1 tsk. frysetørrede hindbær
- 120 g hvid chokolade
Sådan laver du dobbelt regnbuemarengs
Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.
-
Pisk æggehviderne stive – de skal være så stive, at de ikke løber ud, når du vender skålen på hovedet. Pisk derefter sukker, eddike og Maizena i hviderne.
-
Fordel marengsen i 3 skåle. Kom pink og lilla farvepasta i de 2 af dem, og lad den sidste forblive hvid. Rør farverne godt ind i marengsen, så der ikke kommer klumper.
-
Fyld en sprøjtepose med tylle med de 3 slags farvet marengs. Fyld posen op lagvis, så du sprøjter alle tre farver ud, hver gang du laver en marengs.
-
Sprøjt marengsene ud som flade roser. Der er plads til 16 på hver plade. Bag marengsene i ovnen ved 100° varmluft i 90 minutter.
-
Bring fløde og frysetørrede hindbær i kog. Hak den hvide chokolade fint, og kom den i en skål. Tag gryden af blusset, og hæld fløden over den finthakkede chokolade. Rør i chokoladen, indtil den er smeltet. Hæld massen i en sprøjtepose, og læg den i køleskabet, indtil ganachen er blevet fast i konsistensen.
-
Sprøjt ganache på en marengsbund, og læg en anden marengs på. Fortsæt med de øvrige marengs. Servér de søde marengskager til en god kop sort te eller kaffe.