Festkage med hindbær- og chokolademousse

Antal: 
12 personer
Det skal du bruge: 
Bunde
Smør til formen
6 æggehvider
300 g flormelis
300 g mandler med skal
Fintrevet skal af 1 usprøjtet appelsin
1 tsk bagepulver
Hindbærmousse
4 blade husblas
125 g frosne hindbær
2 æggehvider
75 g sukker
2½ dl piskefløde
Chokolademousse
100 g god mørk chokolade (kakaoindhold 70 %)
4 æggeblommer (eller 2 bægre pasteuriserede)
40 g sukker
2½ dl piskefløde
Chokoladeovertræk
3 dl piskefløde
150 g mørk chokolade
Pynt
Hjemmelavede blomster af fondant

Fine lag af blød hindbær- og chokolademousse og sirlige fondant-blomster på toppen. Denne festkage er et overflødighedshorn uden lige, og den er slet ikke svær at lave!

Prøv også: Pink festkage med mørk chokolade- og kirsebærcreme

Tilberedningstid: 60 minutter. Bagetid: 20 minutter. 

FÅ FLERE FESTLIGE OPSKRIFTER MED ISABELLAS!

Sådan laver du festkage: 

  1. Bunde: Beklæd bunden af en springform på 22 cm i diameter med bagepapir, og sæt ringen fast, så papiret holdes på plads. Smør formen godt, og sæt til side. Pisk æggehviderne næsten helt stive, tilsæt flormelis, og pisk, til hviderne er helt stive. Blend mandlerne fint, og vend dem med appelsinskal og bagepulver. Vend det hele forsigtigt i æggehviderne. Fordel 1⁄3 af dejen i formen. Bag bunden i en 180° varm ovn i 20 minutter. Gentag dette, så du har 3 bunde. Afkøl bundene helt på bagepapiret. Rengør formen, og beklæd formen med et stort stykke husholdningsfilm. Læg den ene bund i formen.
  2. Hindbærmousse: Læg husblas i blød i koldt vand i ca. 10 minutter, og vrid den fri for væske. Varm hindbærrene op i en gryde. Opløs husblas i hindbærmosen, tag fra varmen, og afkøl ved stuetemperatur. Pisk hviderne stive, tilsæt sukker, og pisk til en tyk masse. Pisk fløde til skum, bland flødeskum forsigtigt med hindbærmosen, og vend forsigtigt de piskede æggehvider i. Fordel moussen på bunden, og læg endnu en bund over.
  3. Chokolademousse: Hak chokoladen helt fint, og smelt den over vandbad. Pisk æggeblommerne helt hvide med sukkeret, og hæld forsigtigt den smeltede chokolade i, mens du pisker. Stil til side. Pisk fløden til skum, og vend 1⁄3 af skummen over i chokoladeblandingen. Vend forsigtigt blandingen tilbage i resten af flødeskummen. Fordel moussen på bunden, og læg den sidste bund på. Pak kagen ind, og stil den i køleskabet til dagen efter – eller minimum 4 timer.
  4. Overtræk: Bring fløden i kog. Hak chokoladen fint, og rør den i fløden. Afkøl chokolademassen lidt, og hæld den over kagen. Pynt kagen med glimmer og fondantblomster.

Tip! Denne festkage skal tilberedes dagen før, så både hindbærmoussen og chokolademoussen kan sætte sig. Kagen skal overtrækkes med flydende chokolade, der skal sætte sig – det tager 1 time. De fine fondantblomster skal tørre i 4 timer og kan sagtens laves i god tid. Se kokkeskolen andetsteds i bladet. 

Nedenfor får du vores nemme trin for trin-guide til de fine fondantblomster:

Det skal du bruge: 1 pakke fondant - 1 træspyd - Frugtfarve, fx lilla og pink pastelfarver - Spiseligt glimmer og guldkugler. Sådan gør du: Tjek vores nemme trin for trin-guide på galleriets næste side.

Det skal du bruge: 1 pakke fondant - 1 træspyd - Frugtfarve, fx lilla og pink pastelfarver - Spiseligt glimmer og guldkugler. 

Sådan gør du: Tjek vores nemme trin for trin-guide på galleriets næste side.

Skær 2 stykker af fondantmassen, og ælt dem let. Dryp et træspyd i farven, og ælt farven ind i fondantmassen. Juster, til du har den ønskede farve – der skal bruges utrolig lidt farve.
Skær 2 stykker af fondantmassen, og ælt dem let. Dryp et træspyd i farven, og ælt farven ind i fondantmassen. Juster, til du har den ønskede farve – der skal bruges utrolig lidt farve.

Tril til kugler, og rul kuglerne kegleformede. Så kan den tynde ende bruges til at holde fast i, når blomsterne formes.
Tril til kugler, og rul kuglerne kegleformede. Så kan den tynde ende bruges til at holde fast i, når blomsterne formes.

Skær et kryds på 8-10 mm ned i den tykke ende af fondantkuglen, og fold bladene ud.
Skær et kryds på 8-10 mm ned i den tykke ende af fondantkuglen, og fold bladene ud.

Form hver enkelt blad. Brug tommel- og pegefinger, og klem let på siden. Sørg for at bevare forhøjningen på bladet. Skær enderne af.
Form hver enkelt blad. Brug tommel- og pegefinger, og klem let på siden. Sørg for at bevare forhøjningen på bladet. Skær enderne af.

Pensl let med kogende vand, og pynt blomsterne med glimmer og guldkugler. De færdige blomster skal stå og tørre i ca. 4 timer, inden du bruger dem som kagepynt. Blomsterne kan spises, og de kan holde sig i op til 2 uger i kagedåse med låg.
Pensl let med kogende vand, og pynt blomsterne med glimmer og guldkugler. De færdige blomster skal stå og tørre i ca. 4 timer, inden du bruger dem som kagepynt. Blomsterne kan spises, og de kan holde sig i op til 2 uger i kagedåse med låg.

Så er de færdige fondant-blomster klar til anvendelse!

Så er de færdige fondant-blomster klar til anvendelse!