Festkage med hindbær- og chokolademousse

Fine lag af blød hindbær- og chokolademousse og sirlige fondant-blomster på toppen. Denne festkage er et overflødighedshorn uden lige, og den er slet ikke svær at lave!

Prøv også: Pink festkage med mørk chokolade- og kirsebærcreme

Festkage med hindbær - og chokolademousse

(Tilberedningstid: 60 minutter. Bagetid: 20 minutter. 12 personer)

Det skal du bruge til festkage:

Bunde til festkage:

  • Smør til formen
  • 6 æggehvider
  • 300 g flormelis
  • 300 g mandler med skal
  • Fintrevet skal af 1 usprøjtet appelsin
  • 1 tsk bagepulver

Hindbærmousse til festkage:

  • 4 blade husblas
  • 125 g frosne hindbær
  • 2 æggehvider
  • 75 g sukker
  • 2½ dl piskefløde

Chokolademousse til festkage:

  • 100 g god mørk chokolade (kakaoindhold 70 %)
  • 4 æggeblommer (eller 2 bægre pasteuriserede)
  •  40 g sukker
  • 2½ dl piskefløde
  • Chokoladeovertræk:
  • 3 dl piskefløde
  • 150 g mørk chokolade

Pynt til festkage:

  • Hjemmelavede blomster af fondant

FÅ FLERE FESTLIGE OPSKRIFTER MED ISABELLAS!

Sådan laver du festkage: 

  1. Bunde: Beklæd bunden af en springform på 22 cm i diameter med bagepapir, og sæt ringen fast, så papiret holdes på plads. Smør formen godt, og sæt til side. Pisk æggehviderne næsten helt stive, tilsæt flormelis, og pisk, til hviderne er helt stive. Blend mandlerne fint, og vend dem med appelsinskal og bagepulver. Vend det hele forsigtigt i æggehviderne. Fordel 1⁄3 af dejen i formen. Bag bunden i en 180° varm ovn i 20 minutter. Gentag dette, så du har 3 bunde. Afkøl bundene helt på bagepapiret. Rengør formen, og beklæd formen med et stort stykke husholdningsfilm. Læg den ene bund i formen.
  2. Hindbærmousse: Læg husblas i blød i koldt vand i ca. 10 minutter, og vrid den fri for væske. Varm hindbærrene op i en gryde. Opløs husblas i hindbærmosen, tag fra varmen, og afkøl ved stuetemperatur. Pisk hviderne stive, tilsæt sukker, og pisk til en tyk masse. Pisk fløde til skum, bland flødeskum forsigtigt med hindbærmosen, og vend forsigtigt de piskede æggehvider i. Fordel moussen på bunden, og læg endnu en bund over.
  3. Chokolademousse: Hak chokoladen helt fint, og smelt den over vandbad. Pisk æggeblommerne helt hvide med sukkeret, og hæld forsigtigt den smeltede chokolade i, mens du pisker. Stil til side. Pisk fløden til skum, og vend 1⁄3 af skummen over i chokoladeblandingen. Vend forsigtigt blandingen tilbage i resten af flødeskummen. Fordel moussen på bunden, og læg den sidste bund på. Pak kagen ind, og stil den i køleskabet til dagen efter – eller minimum 4 timer.
  4. Overtræk: Bring fløden i kog. Hak chokoladen fint, og rør den i fløden. Afkøl chokolademassen lidt, og hæld den over kagen. Pynt kagen med glimmer og fondantblomster.

Tip! Denne festkage skal tilberedes dagen før, så både hindbærmoussen og chokolademoussen kan sætte sig. Kagen skal overtrækkes med flydende chokolade, der skal sætte sig – det tager 1 time. De fine fondantblomster skal tørre i 4 timer og kan sagtens laves i god tid. Se kokkeskolen andetsteds i bladet. 

I galleriet nedenfor får du vores nemme trin for trin-guide til de fine fondantblomster: