Julens lækreste sirupskage - en opskrift af Karin Andersen

Server en julekage, der kan lidt ud over det sædvanlige. I Karin Andersens familie er denne sirupskage en fast del af julehyggen, og opskriften er helt original. Se også Karin Andersens smukkeste julebolig her! Gør kunsten efter og overrask dine julegæster med en fantastisk sirupskage.

Læs også: Sådan laver du dine egne romkugler

Det skal du bruge til sirupskage:

(Cirka 2 mellemstore kager)

Dej:
150 g smør
2 - 3 æg
100 g sukker
1 dl mørk sirup
250 g mel
1 tsk. nelliker
1 tsk. kanel
1 tsk. natron
1 tsk. kardemomme
2 dl. kærnemælk

Pynt:
Glasur
Evt. reven citronskal

Læs også: Tips til de bedste julesmåkager

Sådan laver du sirupskage:

• Smelt smørret, og stil det til side. Pisk æg og sukker hvidt, og tilsæt sirup og det smeltede smør.
• Bland mel og krydderier i dejen, og rør kærnemælk i lidt efter lidt.
• Fordel dejen i 2 smurte forme, og bag kagerne ved 175° i ca. 40 minutter.
• Pynt med glasur og evt. reven appelsinskal.

Prøv også opskriften: Lav din egen hjemmelavet crunchy chokolade