Kager
Kager
Limekage med dadler og timian
Lav en dejlig frisk limekage med en diskret smag af timian. Den fine glasur og pynt giver kagen et smukt vinter-look og er perfekt efter en gåtur i sneen.
af Camilla Zarah Lawes
20.01.2016
Foto: Columbus Leth
Limesaft- og skal er rigtig godt at bruge i kager, da det giver en frisk smag, som er god sammen med det søde. Når du samtidig bruger timian, giver det kagen et tvist, som helt sikkert vil overraske dig og dine gæster positivt! Kagen har stadig masser af sødme fra dadlerne, og så er den hurtig at lave - et kvarters arbejde i køkkenet inden du bare skal vente på, at den bliver færdig i ovnen.
Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.
Prøv også denne limekage: Cheesecake med lime
Limekage med dadler og timian
Tid: 15 minutterBagetid: 45 minutterAntal personer: 8-10Det skal du bruge til limekage:- 1½ dl rapsolie
- 2 æg
- skal og saft af 1 usprøjtet limefrugt
- 200 g skyr
- 300 g sukker
- 100 g dadler
- 2 spsk. frisk timian
- 350 g hvedemel
- 1 spsk. bagepulver
- 1 randform, 20 cm i diameter
- 1 spsk. solsikkeolie til formen
Prøv også: Mandelkage med citron
Limeglasur:- 160 g flormelis
- saft af ½ limefrugt
- ca. 1 tsk. vand
- frisk timian
Sådan laver du limekage
- Tænd ovnen på 175°. Pisk olie, æg, fintrevet limeskal, limesaft, skyr og sukker sammen i en skål. Fjern stenen fra dadlerne. Blend dadlerne i en minihakker, og rør dem i dejen.
- Rør timianblade, mel og bagepulver i dejen. Smør en randform med olie; fordel dejen i formen, og bag den i ovnen i ca. 45 minutter.
- Lad kagen køle lidt af, løsn den fra formen, og afkøl den helt på en rist.
- Rør flormelis, limesaft og vand sammen. Drys kagen med lidt sigtet flormelis, og fordel glasuren på kagen.
- Pynt med lidt timian.
Prøv også: Squashkage med citron og birkes