Limekage med dadler og timian

Limesaft- og skal er rigtig godt at bruge i kager, da det giver en frisk smag, som er god sammen med det søde. Når du samtidig bruger timian, giver det kagen et tvist, som helt sikkert vil overraske dig og dine gæster positivt! Kagen har stadig masser af sødme fra dadlerne, og så er den hurtig at lave - et kvarters arbejde i køkkenet inden du bare skal vente på, at den bliver færdig i ovnen.

Prøv også denne limekage: Cheesecake med lime

Limekage med dadler og timian

Tid: 15 minutter
Bagetid: 45 minutter
Antal personer: 8-10
Det skal du bruge til limekage:
  • 1½ dl rapsolie
  • 2 æg
  • skal og saft af 1 usprøjtet limefrugt
  • 200 g skyr
  • 300 g sukker
  • 100 g dadler
  • 2 spsk. frisk timian
  • 350 g hvedemel
  • 1 spsk. bagepulver
  • 1 randform, 20 cm i diameter
  • 1 spsk. solsikkeolie til formen

Prøv også: Mandelkage med citron

Limeglasur:
  • 160 g flormelis
  • saft af ½ limefrugt
  • ca. 1 tsk. vand
  • frisk timian

Sådan laver du limekage

  1. Tænd ovnen på 175°. Pisk olie, æg, fintrevet limeskal, limesaft, skyr og sukker sammen i en skål. Fjern stenen fra dadlerne. Blend dadlerne i en minihakker, og rør dem i dejen.
  2. Rør timianblade, mel og bagepulver i dejen. Smør en randform med olie; fordel dejen i formen, og bag den i ovnen i ca. 45 minutter.
  3. Lad kagen køle lidt af, løsn den fra formen, og afkøl den helt på en rist.
Limeglasur:
  1. Rør flormelis, limesaft og vand sammen. Drys kagen med lidt sigtet flormelis, og fordel glasuren på kagen.
  2. Pynt med lidt timian.

Prøv også: Squashkage med citron og birkes

Se flere søde hits her...