Spiralkage - trin for trin-guide

Lad os præsentere den traditionelle roulades kønne halvsøster: Spiralkagen! Denne spiralkage gemmer på det flotteste mønster lavet af lækre kaffebunde og creme af blød nougat og solmodne appelsiner, og selvom den er en sand mesterbager værdig, er den ganske nemt at gå til.

Her får du opskriften på den smukke, utraditionelle kage, som på én gang både vil overraske og begejstre dine gæsters søde tand.

TIP: Lad kagen trække til dagen efter, så er den pænere at skære. Kagen kan holde sig ca. 1 uge i køleskab.

Brug den overskydende del af kagebundene til romkugler med chokolade- eller mandelknas 

 

Det skal du bruge til spiralkage med chokolade, nougat og appelsin

(ca. 10 personer)

Grundopskrift:

  • 12 æg
  • 8 dl sukker
  • 8 dl mel
  • 8 tsk. bagepulver
  • 50 g chokolade
  • 1 usprøjtet appelsin
  • 4 spsk. Kakao
  • ½ dl stærk kaffe
  • Grand Marnier

Creme:

  • 200 g blød nougat
  • 1 usprøjtet appelsin
  • 375 g usaltet smør
  • 500 g flormelis

Kakaoglasur:

  • Kakao
  • Vand
  • Appelsinsaft

Evt. pynt:

  • Mandelkrokant

Få inspiration til flere smukke kager og søde sager i ISABELLAS' Det Søde Køkken
 

Se den udførlige trin for trin-guide til spiralkage i galleriet nedenfor: