Det kræver en smule fingerfærdighed at lave fransk nougat, men når først du har sat tænderne i de søde bidder vil din søde tand takke dig. Få opskriften på hjemmelavet fransk nougat her!
Elsker du fransk nougat? Så prøv en anden konfekt-klassiker!
Sådan laver du fransk nougat:
-
Rist nødderne i en forvarmet ovn på 150° i ca. 15-20 minutter, indtil mandlerne er gyldne. Lad dem køle ned.
-
Kog vand, honning, sukker og glukose til en sukkerlage ved svag varme, indtil den når en temperatur på 150°. Tjek med et sukkertermometer − det tager ca. 15-20 minutter. Vær tålmodig, for sirup er længe 120°, men stiger så pludselig hurtigt til sidst til 150°.
-
Marengs: Pisk sukker og æggehvider til en luftig marengsmasse, mens sukkerlagen koger.
-
Hæld den varme sukkerlage ned i marengsmassen i en tynd stråle, mens du pisker. Rør massen sammen i ca. 8-10 minutter, indtil den er sej og lang.
-
Vend de ristede nødder i.
-
Hæld massen ud mellem 2 stykker bagepapir drysset med flormelis eller spiseligt rispapir, og rul den ud i et firkantet stykke på ca. 2-3 cm i tykkelsen. Lad massen køle af, og skær den derefter ud i stykker på 2 x 2 cm. Opbevar den franske nougat i tætsluttende plastikbeholdere. De kan holde i ca. to måneder.
Prøv også: Nemme flødekarameller i mikroovn
I galleriet nedenfor kan du se vores nemme trin for trin-guide til forførende fransk nougat: