Ingen jul uden konfekt, men det hænder, at vi bliver lidt mætte af de klassiske kombinationer i løbet af december. Vi giver dig her muligheden for at glæde dig selv og dine nærmeste med et stykke moderne konfekt, så lysten til at nappe en ekstra godbid aldrig glipper!
Marcipan-konfekt med hvid chokolade
Ca. 16 stk.
Det skal du bruge til marcipan-konfekt:
- 1 usprøjtet appelsin
- 200 g marcipan
- 1½ tsk. lakridspulver
- 20 g usaltede pistacienødder
- 125 g hvid chokolade
Læs også: Nem julecheesecake trin-for-trin
Sådan laver du marcipan-konfekt med hvid chokolade:
- Vask appelsinen, og riv skallen fint. Kom marcipan, revet appelsinskal og lakridspulver i en skål, og ælt det godt sammen.
- Tril marcipanen til en lille tynd pølse, og skær den i 16 stykker.
- Blend eller hak pistacienødderne fint.
- Smelt den hvide chokolade over vandbad. Stik et stykke marcipan på en almindelig gaffel, og dyp konfekten i chokoladen. Læg konfekten på en bagerist med bagepapir under. Drys umiddelbart efter med hakkede pistacienødder.
- Gentag med de andre marcipanstykker. Læg konfekten i en dåse med tætsluttende låg, og stil dem køligt inden servering.