Konfekt

Marcipan-konfekt med hvid chokolade

Marcipan og konfekt hører julen til, men nogle gange er det også rart med lidt fornyelse. Vi giver dig her et lækkert stykke konfekt i moderne fortolkning!
af Pia Buusmann 30.11.2015 Foto: Jes Buusmann.
Marcipan-konfekt med hvid chokolade og lakrids

Ingen jul uden konfekt, men det hænder, at vi bliver lidt mætte af de klassiske kombinationer i løbet af december. Vi giver dig her muligheden for at glæde dig selv og dine nærmeste med et stykke moderne konfekt, så lysten til at nappe en ekstra godbid aldrig glipper!

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

Synes du dette marcipan-konfekt ser lækkert ud, vil du sikkert også elske julens bedste marcipanbrød!

Marcipan-konfekt med hvid chokolade

Ca. 16 stk.

Det skal du bruge til marcipan-konfekt:

  • 1 usprøjtet appelsin
  • 200 g marcipan
  • 1½ tsk. lakridspulver
  • 20 g usaltede pistacienødder
  • 125 g hvid chokolade
Læs også: Nem julecheesecake trin-for-trin

Sådan laver du marcipan-konfekt med hvid chokolade:

  1. Vask appelsinen, og riv skallen fint. Kom marcipan, revet appelsinskal og lakridspulver i en skål, og ælt det godt sammen.
  2. Tril marcipanen til en lille tynd pølse, og skær den i 16 stykker.
  3. Blend eller hak pistacienødderne fint.
  4. Smelt den hvide chokolade over vandbad. Stik et stykke marcipan på en almindelig gaffel, og dyp konfekten i chokoladen. Læg konfekten på en bagerist med bagepapir under. Drys umiddelbart efter med hakkede pistacienødder.
  5. Gentag med de andre marcipanstykker. Læg konfekten i en dåse med tætsluttende låg, og stil dem køligt inden servering.