Konfekt

Panforte konfekt-kage

Konfekt-kage, som kan holde sig i flere måneder ved stuetemperatur, når den ligger tørt og er pakket godt ind.
af Mai Knauer 2.11.2012 Foto: Columbus Leth.
Panforte konfekt-kage i små stykker

Opskrift på panforte konfekt-kage

Smager så englene synger!

Det skal du bruge:
• 50-60 små stk.:
• 300 g hele blandede nødder (pistacienødder, hasselnødder, mandler)
• 250 g honning
• 200 g rørsukker
• 100 g dadler uden sten
• 200 g mel (sigtes sammen med kakao)
• 25 g kakao
• 1 tsk kardemomme
• 1 tsk kanel
• 200 g mørk chokolade (finthakket)
• Evt. flormelis til drys

Kom bagepapir i en form på 25 x 25 cm. Smør evt. formen først, inden du lægger papiret i den. Læg nødderne på en bageplade, og sæt den i ovnen på 175°. Rist nødderne, til de tager lidt farve. Tag dem ud af ovnen, og dæk dem med et viskestykke, så de ikke bliver kolde. Bring honning og rørsukker i kog, mens du rører godt i ca. 5 minutter. Tilsæt nødderne og de resterende ingredienser, og bland det hurtigt sammen, så massen ikke bliver kold. Pres massen ned i formen, og tryk den flad. Bag panforten i ovnen ved 175° i ca. 15 minutter. Den må ikke bage for længe, da den ellers bliver for hård. Tag panforten ud af formen, og lad den afkøle. Drys evt. med flormelis. Lad den trække til næste dag, og skær den ud i små stykker ved servering.

TIP!
• Husk at beklæde dine forme godt, når du laver konfekt, da det ellers kan være svært at få konfekten ud af formen.
• Når du arbejder med konfekt − især fudge − skal du arbejde hurtigt, da det let størkner.
• Et godt råd er at have alle dine råvarer klar og læse opskriften godt igennem, inden du går i gang.
• Konfekt opbevares bedst i tætlukkende, rengjorte beholdere på et køligt sted, så det ikke smelter. Fudge skal gerne i køleskabet.

Prøv også: Marcipan-konfekt med nougat og ingefær