Salat

Tabouleh med friske grøntsager og urter

Tabouleh eller couscoussalat er noget af det nemmeste, du kan lave, som samtidig mætter godt, smager skønt og er sundt – få opskriften her!
af Marie Melchior. 20.05.2009 Foto: Betina Hastoft.
Tabouleh/couscoussalat med grønt
6 personer

Ingredienser

  • 5 dl couscous
  • 2 dl kogende vand
  • 1 bundt bredbladet persille
  • 1 bundt mynte
  • 1 agurk
  • 4 tomater
  • 1 løg
  • Saft fra 2 citroner
  • 1 dl olivenolie
  • Salt og friskkværnet peber

Sådan laver du tabouleh

  1. Hæld couscousgrynene i en stor skål, og hæld det kogende vand over. Dæk skålen til med folie, og lad det trække, til grynene er møre, ca. 15 min.
  2. Hak krydderurterne fint.
  3. Skær agurk, tomater og løg i små tern.
  4. Fjern folien fra couscoussen, og løsn grynene med en gaffel. Tilsæt citronsaft og olie, og rør rundt.
  5. Rør krydderurter, agurk, tomat og løg i, og smag til med salt og friskkværnet peber.