Se også
Tilbehør
Lækker og nem panzanella
Basilikum, filonebrød, olivenolie og tomater - denne forret er indbegrebet af Italien!
af Nicoline Olsen, assisteret af Othilia Thalund.
13.10.2008
Foto: Christian Petersen.
Ingredienser
- 1 landbrød, fx italiensk filone
- 1 fed hvidløg
- 4 spsk. olie til at riste croutoner i
- 1 agurk
- Ca. 2 tsk. flagesalt
- 8 spsk. god olivenolie til dressing
- 1 kg tomater
- 1 bundt grøn basilikum
- 1 bundt rød basilikum
- 2 rødløg
- Salt og peber fra kværn
Sådan laver du panzanella
- Skær endeskiverne af brødet og skær det så i 2 x 2 cm store tern. Kom dem i en bradepande.
- Knus hvidløget med en kniv og derefter i en morter og bland det med 4 spsk. olivenolie. Hæld blandingen over brødternene og vend godt rundt.
- Sæt bradepanden i ovnen under grillen og lad brødternene riste, til de er gyldne og sprøde. Vend dem rundt indimellem og hold hele tiden øje med dem.
- Skræl agurken og skær den derefter i små tern på 1 x 1 cm. Kom agurketernene i en skål eller en alubakke sammen med salt og 8 spsk. olivenolie.
- Skær tomaterne i grove stykker og bland dem med agurkerne. Vend det hele godt rundt i olien. Kom brødet ved og vend rundt igen.
- Lad salaten trække ½ time.
- Pluk basilikummen og skær løgene i tynde skiver. Lige inden servering vendes basilikum og løg i salaten. Smag til med salt og friskkværnet peber.
TIP: Brug gerne forskellige slags tomater, fx bøf- og blommetomater.