Grønt

Pasta med kantareller

I år er kantarellerne store og flotte pga de mange regnskyller vi har fået. Få her en hurtig og nem opskrift med pasta og kantareller.
af Rie Dunn 9.08.2011
Kantareller og pasta

Har du ikke opdaget det endnu, så på med støvlerne og fat i kurven. I år er det et fantastisk kantarel-år. Al regnen i sommer har været godt for noget - nemlig svampene, som er blevet usædvanligt store og flotte.

Jeg renser og fryser dem, vi ikke kan nå at spise friske. Her er min yndlingsret med friske svampe. Billedet er fra Småland, der bugner af rørhatte og kantareller netop nu.

Ønsker du at se dette indhold skal du acceptere øvrige cookies.

(4 personer)
250 g kantareller og rørhatte
3 spsk olie
1 stort løg
2 faste tomater
½ dl fløde (kan udelades)
et stort bundt persille
salt og peber
400 g penne eller anden pasta

Se også: Nu er der kantareller!

Rens svampene med en børste eller med fingrene - undgå at vaske dem. Skær de største ud i mindre stykker. Du kan bruge kantareller og rørhatte i den fordeling, du finder dem eller kan li' dem.

Sautér løgene i lidt af olien og læg dem i en skål.

Rist svampene i resten af olien i ca. 8 min afhængig af hvor vandholdige de er, og hvor faste du vil have dem. Tilsæt de bløde løg og skru ned for varmen.

Hak tomaterne og hæld dem op til svampeblandingen. Tilsæt evt fløde og lad retten simre i et par minutter. Hak persille groft og bland den i retten.

Sæt pastaen over og kog den efter anvisningen. Hæld vandet fra og gem et par deciliter til evt at spæde op med. Det eneste svære ved denne ret er at have pastaen præcis al dente, når svampesaucen er klar.

Vurder selv hvornår du sætte pastaen over, så du rammer det rigtige tidspunkt. Bland svampesauce og pasta og tilsæt lidt af kogevandet fra pastaen hvis retten virker for tør og server staks med en grøn salat.

Læs også: Sådan laver du hjemmelavet pasta